BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost uspěl v Litvínově a pokračuje na vítězné vlně

11. 10. 2024
napsal Šimon Šulc
HC Litvínov

2:4

0:3, 2:0,

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 33. Trefný, 40. Klempíř (Trefný, Babka) – 10. Konvalinka (Hrouda, T. Dvořák), 13. Vasiak (Vrbata, Matějka), 13. Chabada (Piskač, Kříž), 48. Vasiak Rozhodčí: Žižka – Šimek, Koblížek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

HC Litvínov

Winkelhöfer – Babka, Žák, Postl, Müller, Bozseník (A), Šindelář – Vondráček, Klempíř, M. Kváš – Rambousek, Trefný (C), Butka – K. Kváš, Skála, Petružálek (A) – Záruba

BK Mladá Boleslav

Martínek – Čermák (C), Komžík, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, Matějka (A), Vasiak – Hrouda (A), Chabada, Musil – Bydžovský, T. Dvořák, Novotný – Pejša, Šimáček

L i t v í n o v – Zápas s Litvínovem odehráli Bruslaři ve velmi vyrovnaném tempu, ve výsledku na tom ale byli gólově lépe než domácí. Již v první třetině zasypali mladoboleslavští dorostenci domácí branku třemi góly v rozmezí pár minut a to rozhodlo. Ve druhém dějství se sice Severočeši vzpamatovali a dokázali odpovědět dvěma góly. I tak ale na Mladou Boleslav nestačili a v poslední třetině inkasovali čtvrtý a poslední gól. Bruslaři tak na ledě Litvínova zvítězili konečným výsledkem 4:2 a vezou si tak domů tři body. O další budou bojovat ve čtvrtek 17. října v rámci 12. kola na ledě Českých Budějovic.

Do zápasu s Litvínovem naskočili dorostenci Mladé Boleslavi v rychlém tempu, poprvé v sezoně s Danielem Pejšou na soupisce. Ačkoliv byla domácí Verva v úvodní třetině na střely aktivnější, i přes to nedokázala ani jedním ze 13 pokusů dostat kotouč za záda Martínka. Na druhé straně naopak dokázali hostující Bruslaři skórovat rovnou třikrát, a to v rozmezí pár minut. Kanonádu započal v 10. minutě Adam Konvalinka, který perfektní souhrou s Hroudou a Tadeášem Dvořákem dokázal využít první mladoboleslavské přesilovky. Zanedlouho na to byl vyloučen Petružálek a Bruslaři si tak mohli zahrát další přesilovku. Tu využili hned po 11 vteřinách, kdy se ve 13. minutě prosadil Sviatoslav Vasiak. Boleslavská chuť na góly tím ale rozhodně neskončila, neboť po pouhých 13 vteřinách rozvlnil síť branky domácích Max Chabada - 0:3.

Do další třetiny tak nastoupila Mladá Boleslav v tříbrankovém vedení. Domácím tak bylo jasné, že musí zabrat a začít proměňovat šance. V tom se jistě velmi osvědčil Jakub Trefný, který ve 33. minutě vystřelil svému týmu první gól a snížil tak gólový rozdíl. Tím domácí ovšem nekončili, neboť se přesnou trefou prosadil ještě Adam Klempíř. Ve 40. minutě šlo o parádní gól do šaten. Jeho tým tak snížil na pouhý jednogólový rozdíl a poslední třetina tak mohla být velmi dramatická.

Do posledního dějství ale domácí nenaskočili dobře, neboť šli hned necelou minutu po jejím začátku do čtyř. Toho Bruslaři využít nedokázali a stále to bylo o jediný gól. Zápas nakonec definitivně zlomil až ve 48. minutě Sviatoslav Vasiak, který si dokázal sám poradit s domácím brankářem a pojistil mladoboleslavské vedení. S blížícím se koncem třetiny přesto stoupala nervozita a Litvínovští to Bruslařům nenechali zadarmo. I tak ale domácí nedokázali i přes veškeré snahy zápas otočit ani zdramatizovat a Mladá Boleslav tak zvítězila 4:2. Další výhra Bruslařům upevnila pozici na druhém místě tabulky s dvoubodovým mankem na Karlovy Vary a šestibodovým náskokem na třetí Liberec.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Paradoxně nám uškodila první třetina, ve které jsme dali hezké góly a odskočili do tříbrankového vedení. Od druhé třetiny to bylo nekoukatelné, plné nepřesností a osobních soubojů. To více vyhovovalo domácím, kteří se dokázali dostat na dostřel. Ve třetí části jsme se o něco málo zlepšili, po gólu na 4:2 jsme se uklidnili a vítězství jsme si už relativně v klidu dokázali pohlídat.

×
Odehrané v 11:15 | JUN
HC Slavia Praha
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 18:00 | MUB
HC Slavoj Velké Popovice
BK Mladá Boleslav