BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost poosmé v řadě bere tři body. Zápas s Motorem rozsekl Chaikův hattrick

17. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

5:1

0:0, 2:1, 3:0

Banes Motor České Budějovice

Statistiky

Branky a nahrávky: 25. Chaika (Vasiak), 34. Chaika (Vasiak, Matějka), 47. Zhdanov (Piskač, J. Dvořák), 50. J. Dvořák (Matějka, Vasiak), 55. Chaika (Konvalinka, Zhdanov) – 23. Koníř (Šíma, Šrámek). Rozhodčí: Mareš – Hnilička, Zahradníček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:20. Diváci: 85. Průběh zápasu: 0:1, 5:1.

BK Mladá Boleslav

Martínek – Piskač, J. Dvořák, Bednář, Konvalinka, Hora (A), Macháček – Chaika, Matějka (C), Vasiak – Hrouda (A), Vrbata, Chabada – Musil, T. Dvořák, Zhdanov – Pejša, T. Novotný

Banes Motor České Budějovice

Jelínek – Máče, M. Dvořák, Šrámek (C), Švec, Pekař, Benák – Kysilka, Hřebejk (A), Koníř (A) – J. Novotný, Šíma, Přibyl – Benda, Bartuška, Mikš

M l. B o l. – Mladoboleslavští mladíci ve 12. kole dorostenecké extraligy hostili České Budějovice a útočili na svou jedenáctou výhru. Hostující Motor sice vedl, ale ještě do přestávky už vedli Bruslaři. Obě trefy domácích zařídil Artem Chaika, jemuž se ve třetí části podařilo zkompletovat hattrick. Kromě něj se trefili ještě další dva hráči a po výsledku 5:1 tak Středočeši opět brali tři body. V sobotu 19. října je čeká cesta do Karlových Varů, kde se proti Energii utkají o první místo tabulky. Západočeši zatím ještě neprohráli, ztratili jen jeden bod a jsou zároveň jediným týmem, který ještě Bruslaři nedokázali předčít.

Boleslavský dorost do dvanáctého utkání sezony musel vyrukovat s několika změnami v sestavě oproti posledním zápasům. Pro zranění chyběli obránci Tomášové Čermák s Komžíkem, nemoc do hry nepustila Filipa Kříže. Mezi šestku beků zpět vklouzl Ondřej Bednář, Vojtěch Hora zase nastoupil poté, co ještě včera hrál za reprezentační sedmnáctku v Salcburku. Vrátil se také Jan Dvořák, který v posledních zápasech vypomáhal devítce a právě z kádru deváťáků se dostalo ještě na Matěje Macháčka, který si tak odbyl debut v dorostenecké extralize.

Bruslaři mohli velmi rychle vést, Matějkovu přesilovkovou ránu z pravé strany ale zastavila tyčka českobudějovické branky. Při rychlé akci Hroudy po levém křídle 19. minutě zase spolehlivě zasáhl hostující brankář Jelínek. Po pauze se v lepším rozpoložení vrátili hosté. Otevřít skóre mohl při samostatném úniku Šíma, po bekhendové kličce ale nabral puk na lopatu a poslal ho až do ochranné sítě. Co se nepovedlo Šímovi, to zařídil v čase 22:25 Dominik Koníř. Ten v nouzi bekhendem nahodil puk z úhlu na branku a Martínek si ho sám betonem srazil za čáru - 0:1.

Ve 25. minutě ale dostal příliš moc prostoru Artem Chaika, který z mezikruží ostrou ranou zápěstím na zadní tyčku srovnal. V následné přesilovce domácích zvonil na tyčku Hora, blízko k obratu byl také Vrbata. Ten zůstal sám před Jelínkem, po rychlé otočce se mu však nepovedlo propasírovat kotouč do sítě. A tak se ve 34. minutě o slovo znovu přihlásil Artem Chaika. Ten dostal přihrávku k levé tyčce od Vasiaka a střelou z jedné po ledě dokázal prostřelit přesouvajícího se Jelínka - 2:1.

Ve třetí části uklidnil domácí tým Oleksandr Zhdanov, když se probil přes modrou čáru a z pravého kruhu uklidil kotouč ke vzdálenější tyči - 3:1. Hned poté Bruslaři ubránili soupeřovu přesilovku a krátce po konci oslabení přidali čtvrtou trefu. Matějka z levého křídla předložil krosovou přihrávku, na kterou si sjel obránce Jan Dvořák, jenž podpořil útok v pravou chvíli. Štempl na vítězství domácích přidal v 55. minutě přesilovkovou tečí Artem Chaika a zkompletoval tak hattrick. Po výsledku 5:1 Bruslaři oslavili osmou fajfku v řadě a jedenáctou v sezoně.

Jedinou porážkou zůstává ta s Energií. A právě do domácího rajónu Západočechů teď budou mladoboleslavští dorostenci zajíždět, na ledě letošního suveréna se představí v sobotu 19. října. Připomínáme, že Karlovy Vary dosud neprohrály a ztratily pouhý bod. Jedná se tak o dosud jediného soupeře, kterého Bruslaři v sezoně neporazili. V sobotu ale udělají všechno proto, aby se to změnilo.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Škaloud: Bylo to pro nás velmi těžké utkání. Soupeř tady předvedl srdnatý výkon, navíc se mu povedlo odskočit do vedení. My jsme ale byli trpěliví a především jsme předvedli lepší výkon než v Litvínově. Zcela zaslouženě jsme dokázali obrátit vývoj utkání na naši stranu a bereme tři body. Z vítězství máme radost, ale už od zítřka se budeme připravovat a těšit na sobotní šlágr v Karlových Varech.
Banes Motor České Budějovice:
Václav Nedorost: Velice dobrý výkon z naší strany. Po suspendacích jsme přijeli v oslabené sestavě. Kluci ale bojovali po pětačtyřicet minut a na ledě nechali srdce. Myslím, že jsme po tu dobu byli rovnocenným soupeřem pro domácí tým. Potom nám utekl závěr, bylo tam pár individuálních chyb, které by se stávat neměly. Na druhou stranu jsou to ještě mladí kluci a měli by se z toho poučit. Proti Boleslavi, která prohrála jednou v sezoně, to byl dobrý výkon. Domácí jsme potrápili, vítězství si museli zasloužit a zasloužili si ho.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec