BK MLADÁ BOLESLAV

Bojovný výkon B týmu. Bruslaři porazili Benešov a získávají první tři body sezóny

21. 9. 2024
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

5:3

1:1, 2:1, 2:1

HC Lev Benešov

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Prokop (Hladík), 29. Prokop (Kadeřábek, Hladík), 39. Kerda (Bílek), 51. Hladík (Kadeřábek), 60. Kadeřábek (Hladík) – 11. Holánek (Starec, Dušek), 38. Mareček (Filippov, Musil), 56. Holánek (Borek). Rozhodčí: Čáp – Šimral, Lácha. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 61. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

BK Mladá Boleslav

Schwarz – Uřidil, Bílek, Zvolenský, Kadeřábek (A), Málek, Bartoš – Prokop, Kerda, Kadeřábek (A), Hladík, Mareš, Rudolph, Vondrlík (C), Kristek, Milan Ficek

HC Lev Benešov

Stašek – Háva, Sup, Zderadička, Procházka, Koltýnek – Filippov, Mareček, Starec (C), Znamenáček, Dušek (A), Burda, Holánek, Krchňák, Růzha, Musil, Borek

M l. B o l. – Diváci měli v sobotu večer v mladoboleslavské malé hale možnost zhlédnout pohledný zápas mezi boleslavským B týmem a Lvy Benešov. Bruslaři se sice dostali do vedení, soupeř však téměř po celé utkání dotahoval. Domácí ale pokaždé odpověděli, a navíc stvrdili tři sekundy před koncem gólem do prázdné.

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Díky povedené souhry Jakuba Hladíka a Jana Prokopa se Bruslaři radovali z vedení 1:0 právě z hole Jana Prokopa, kterému benešovští poskytli v pásmu poměrně dost prostoru k úspěšnému zakončení. V dalších minutách první třetiny se však i benešovští Lvi dostali do zápasu a dočkali se vyrovnání. Hosté uzamkli soupeře v obranném pásmu a z levého kruhu překonal gólmana Lukáš Holánek - 1:1.

Druhá třetina nenabídla tak atraktivní podívanou. Zejména domácí často vyhazovali puk na zakázané uvolnění, což vedlo k častým přerušením. Následně měli Bruslaři k dispozici přesilovou hru a využili ji. Od levého kruhu vypálil Jan Prokop a puk nasměroval do horní levé části benešovské branky. Jakub Stašek se nestihl včas přemístit a adekvátně zareagovat.

V závěru druhého dějství vidělo 61 diváků přítomných v malé hale ještě dva bleskové góly. Nejprve se po parádní souhře podařilo Lvům vyrovnat na 2:2, když se z mezikruží přesně trefil Aleš Mareček. Jenže radost Benešovu dlouho nevydržela. Přibližně za půl minuty už totiž domácí znovu vedli. Z protiútoku se prosadil Dušan Kerda, který z mezikruží nedal Jakubu Staškovi šanci. Po 40 minutách tak svítilo na tabuli skóre 3:2.

Na začátku poslední třetiny zaznamenal velkou šanci Petr Filippov, jenž ujížděl sám na mladoboleslavskou bránu. Marka Schwarze však nijak nepřekvapil. Na druhé straně měl podobnou příležitost Tomáš Kadeřábek, ale ani on gólové skóre nezměnil.

V 51. minutě nasměroval Jakub Hladík domácí blíže k tříbodovému zisku. Hladík dostal parádní přihrávku do levého kruhu, odkud s přehledem namířil kotouč pod víko benešovské brány - 4:2. V 56. minutě ještě zadělal na drama benešovský Lukáš Holánek, který střelou po zemi snížil na 4:3. Po vyloučení Milana Ficka v samotném závěru zápasu hráli Benešovští šest na čtyři. Během tohoto času si ale nevytvořili velké šance a navíc se Tomáši Kadeřábkovi tři sekundy před koncem zápasu podařilo vstřelit gól do prázdné branky. Bruslaři tak vyhráli poprvé v této sezóně a připsali si první tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Kejmar (BK Mladá Boleslav B): Byl to naprosto vyrovnaný zápas. Bohužel jsme udělali zbytečné chyby v obranném pásmu, což jsme pak doháněli. Celkově jsem ale s bojovností a nasazením spokojený.

×
Odehrané v 16:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Odehrané v 16:30 | DOR
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice