BK MLADÁ BOLESLAV

Béčko doma po Hladíkově hattricku smázlo Hvězdu

5. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

7:3

1:0, 3:1, 3:2

HC Hvězda Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Hladík (Prokop, T.), 22. Prokop (Hladík), 22. Mareš (Zvolenský), 36. Hladík (Kadeřábek T., Prokop), 49. Stehlík (Ficek, Rudolph D.), 50. Bílek (Uřídil, Prokop), 52. Hladík (Bílek, Uřídil) – 30. Šnaidauf (Burgr), 42. Cvikl (Grim, Čmejla), 60. Klečka (Cvikl, Chvála). Rozhodčí: Pazourek – Šimral, Lácha. Vyloučení: 9:4, navíc Velas (HVP) 5+OK za vražení na hrazení. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.

BK Mladá Boleslav

Beneš – Uřídil, Bílek, Zvolenský, Stehlík, Málek, Rudolph M. – Prokop, Kerda, Kadeřábek T. (A), Hladík, Mareš, Rudolph D., Vondrlík (C), Čermák, Ficek

HC Hvězda Praha

Liemann – Chládek, Burgr, Adam, Chvála (A), Grim, Klement (A) – Jurda, Jurák, Šnaidauf, Čmejla, Cvikl, Procházka, Hradil, Klečka (C), Velas

M l. B o l. – Mladoboleslavské béčko se ve čtvrtém utkání nové sezony v Krajské lize mužů utkalo se soupeřem z hlavního města. Pražská Hvězda nicméně rychle inkasovala z hole Jakuba Hladíka, který zápas gólově otevřel a po přestřelce ve třetí části jej také uzavřel vlastním hattrickem. Bruslaři nakonec v každé z třetin soupeře střelecky předčili a došli si pro zasloužené tři body. O ty další si svěřenci Michala Kejmara zahrají za týden ve Velkých Popovicích.

Boleslavskému béčku po třech odehraných zápasech patřilo druhé místo skupiny Východ a svěřenci trenéra Kejmara věděli, že pokud uspějí a zvládnou přetlačit Hvězdu, tak se alespoň do neděle budou vyhřívat na prvním místě tabulky. A za tímto počinem vykročili nejlépe, jak to vůbec šlo. Už v polovině 2. minuty totiž otevřel skóre přesně dorážející Jakub Hladík. Pražané mohli odpovědět při oslabení, kdy ujel Klečka, jenže ten z brejku branku minul.

Hvězda ještě v první periodě hrála takřka celé dvě minutky přesilové hry pět na tři, jenže s dobrou šancí naložila hanebně a po pauze toho hráči v červeném litovali. V čase 21:08 totiž Jan Prokop z pravé strany neomylně vypálil na bližší tyčku, o níž kotouč otřel. A ještě v téže minutě z podobného prostoru skóroval také Michal Mareš - 3:0.

Následovaly dvě příležitosti Tomáše Kadeřábka. Ten nejprve při přečíslení v oslabení Hladíkovu nabídku usměrnil do Liemannova betonu. Ve 28. minutě potom po milimetrovém pasu Uřídila od vlastní klece zamířil sám do brejku, jenže branku minul. A tak na druhé straně ve 30. minutě snížil Ondřej Šnaidauf. Také jeho trefa byla pohledná - utažená rána z levého kruhu k Benešově bližší tyčce.

Krátce před přestávkou trestal Velasovo pětiminutové vyloučení Jakub Hladík svým druhým gólem večera. Po změně stran snížil Matouš Cvikl, ale Hvězdě to nakonec nebylo nic platné. Během 17 sekund v rozmezí 49. a 50. minuty totiž vlnily sítě střely domácích beků. Jako první se trefil Jiří Stehlík a hned v dalším střídání ho následoval Ondřej Bílek.

V 52. minutě potom Jakub Hladík zkompletoval hattrick poté, co se jeho přihrávka od levé tyčky odrazila za Liemannova záda o brusli bránícího hráče hostí. Třiatřicetiletý forvard si tím mimo jiné řekl o úhradu příspěvku do klubové kasy, která podle zákulisních informací čítala hodnotu 200 korun. Finální podobu výsledku určil 14 vteřin před koncem hostující Jan Klečka, který využil polevení boleslavské obrany a po kličkované upravil na konečných 7:3 pro Bruslaře.


Ohlasy trenérů

Michal Kejmar (MBL): Zápas hodnotím pozitivně. Důležité je, že se nám povedlo vyhrát. Nelíbil se mi ale vstup do utkání. Dali jsme gól, ale první třetina byla z naší strany zbytečně nervózní. Pak se to postupně zlepšovalo, v dalším průběhu utkání jsme přidali nějaké branky a dotáhli to do vítězného konce.

×
Odehrané v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov
×
Odehrané v 12:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
PSG Berani Zlín
×
Odehrané v 12:30 | Z9
HC Sparta Praha
BK Mladá Boleslav