BK MLADÁ BOLESLAV

Nebyl to pěkný hokej, spíš boj, shodují se hlavní aktéři

1. 12. 2008
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. - Plzeňští hokejisté v Mladé Boleslavi vyhráli a získali cenné body, kterých v poslední době nezískávají tolik jako v úvodu sezóny. Na západ Čech totiž zavítala krize, jež nyní, jak plzeňští hráči sami doufají, zažehnali. O vítězství nad extraligovým nováčkem se velkou měrou zasadili Peter Fabuš a Jan Kovář, kteří byli u první branky v mladoboleslavské síti. Na druhé straně byl i mladoboleslavský útočník Roman Pšurný (na snímku). "Na jeden gól se prostě vyhrávat nedá,“ povzdechl si po utkání.

Pro teprve osmnáctiletého Jana Kováře, autora branky, to byla navíc první trefa v extralize vůbec. Na otázku, zda se mu jeho premiérový gól líbil, se usmívá. "Nelíbil se mi. Prošlo to tam nějak po ledu pod brankářem, ale hokej se přeci nehraje jen na krásné góly.“ Šťastný střelec dodává, že lví podíl na jeho brance měl Peter Fabuš, který mu puk přihrál přímo před prázdnou branku. Potvrzuje, že tříbodové vítězství už Plzeň zoufale potřebovala: "I když dneska diváci asi neviděli nijak krásný hokej, tak jsme rádi, že jsme si body vybojovali svým nasazením a bojovností.“

Slovenský kanonýr Plzně svůj podíl na brance skromně snižuje. "Já jsem dostřídával a naskočil do té pětky, Kovi mi hodil puk za bránu , kde mi kotouč, přiznám se, trošku utekl a už jsem se jen otočil a viděl, že on se tam výborně probojoval a jen jsem mu nahrál před bránu.“ Průběh zápasu byl velice vyrovnaný, plzeňské body byly těžce vydřené. "Myslím si, že Boleslav má v sobě pořád euforii z postupu, zápasy s ní nejsou nějaký nádherný hokej, je to hodně ubojované, ale my jsme rádi za body, ty jsou hlavní.“

Situaci z 25. minuty si za rámeček určitě nedá Roman Pšurný. "Při gólu, tam bylo víc chyb, ale hráč co dorážel byl za mnou, takže největší chyba padla na mě,“ kál se po zápase dvaadvacetiletý útočník. "Nevyhodili jsme puk, dostali se pod tlak a každý lítal tam, kde neměl. Fabuš objížděl bránu, hráč za mnou mi nadzvedl hokejku a Filip se nestihl přesunout, takže zakončoval do prázdné brány,“ popisuje dál inkriminovaný moment. Avšak zápasy běžně nejsou o jedné brance, bohužel v konkrétním případě utkání Mladé Boleslavi s Plzní tomu bývá právě naopak. Z desítek šancí vytěží hráči jeden nebo dva góly, potom už nepomůže ani třetí nejlepší defenziva v lize. "Na jeden gól se těžko vyhrává, co k tomu říct víc,“ smutnil Pšurný. "Tak jak hrajem třetí třetinu, tak máme hrát celý zápas. My začneme hrát až když musíme dotahovat a to už je pozdě,“ dodává. Poukázal tak na fakt, že Mladoboleslavští letos proti Plzni pokaždé dotahovali, což není dobré nikdy, obzvlášť proti soupeři z horních pater tabulky, jakým plzeňský Lasselsberger je.

Ani druhá branka bílomodrých nepatřila mezi nejkrásnější, po dlouhém rozhodování jí musel potvrdit až videorozhodčí. "Jak jsem říkal, v těchto vybojovaných zápasech nepadají pěkné góly, nehraje se na krásu, ale na body a každý takový gól týmu pomůže a pro nás je jen dobře, že nám tam občas spadnou,“ zakončil rozhovor Fabuš.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav