BK MLADÁ BOLESLAV

Na Třinec Boleslav umí, porazí Oceláře i potřetí?

8. 12. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Kdyby měli boleslavští hokejisté vybrat nejoblíbenějšího soupeře, těžko by volili někoho jiného než Třinec. Jednoho z nejvzdálenějších soupeřů Bruslařského klubu totiž extraligový nováček porazil už dvakrát. O třetí skalp Ocelářů budou bojovat svěřenci trenéra Šejby v úterní předehrávce 33. kola O2 extraligy v třinecké Werk Aréně od 17:00. On-line přenos je samozřejmostí.

Třineckým se vůbec nepovedl vstup do sezony. Oceláři získali během prvních osmi kol pouhé čtyři body a v důsledku toho rezignoval kouč Antonín Stavjaňa. Vedení Třince však jeho rezignaci nepřijalo, Stavjaňa zůstal a rázem nastal obrat - Třinec začal sbírat pravidelně body. Například v listopadu Oceláři prohráli jen na horké půdě Zlína a na nájezdy ve Vítkovicích.

Kvalitní výkony Třince se tak musely projevit i v tabulce. Stavjaňovi svěřenci vyšplhali až na sedmé místo a na třetí Pardubice ztrácejí jen dva body.

Velkou zásluhu má na solidních výkonech mužstva především trio Polanský, Peterek, Květoň. První jmenovaný je se svými 33 body druhým nejproduktivnějším hráčem v extralize (13+20), v pomyslném TOP10 je také Peterek (8+21) a o moc hůř si nevede ani reprezentant David Květoň (11+15). Třinec je nejvíce se prosazujícím extraligovým mužstvem - jako první pokořil hranici sta gólů (107).

Zároveň však Oceláři také nejvíc inkasují (104). V brance Ocelářů strávili podobně času Martin Vojtek a Roman Čechmánek. První jmenovaný naskočil do 16 zápasů, bývalý reprezentant má o tři starty více. Oba pak mají spíše podprůměrné statistiky. Vojtkův průměr inkasovaných branek na zápas činí 3,53 a úspěšnost zákroků také není nikterak valná – 90,32 %. Čechmánek je na tom přece jen o něco lépe. Průměr 3,15 gólu na zápas a úspěšnost 91,95 %. Právě Čechmánek odchytal i poslední nedělní utkání proti Liberci (5:2).

Do posledního utkání proti Liberci nastoupil Třinec v sestavě: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Kania - Kanko, Piecha, D. Moravec - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Pánik, Hampl, Pavelek.

Mladá Boleslav po nepříliš úspěšné sérii tří domácích zápasů, z níž vytěžila jen dva body za nedělní výhru 3:2 na nájezdy nad Kladnem, sáhla k několika změnám v kádru. Výměnou za Romana Tomase přichází z Plzně Michal Důras, v útoku se už nepředstaví Martin Čech s Václavem Eiseltem a obranu posílí Jiří Hunkes z Liberce, kam se naopak vrací Jan Holub. Noví mladoboleslavští hráči by měli nastoupit již proti Třinci.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera (poslední dva sam. nájezdy Šindelář) – Posmyk, Jindra, Brňák, Holub, Benda, Schnabel, Bauer, Mocek – Padělek, Král, Handlovský – Kazionov, Boháč, Tomas – Barinka, Čech, Pšurný – Nouza, Sýkora, Rod.