BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas ovlivnil Nedvědův zákrok, prohlásil kouč Šejba

12. 12. 2008
Autor: Michal Miškovský
L i b e r e c – Už tak vyhecované derby mezi extraligovým nováčkem z Mladé Boleslavi a libereckými Bílými Tygry ještě více přiostřil v první třetině zbytečně hrubý zákrok libereckého forvarda Petra Nedvěda u mantinelu na hostujícího Václava Drábka, který byl s vyhozenou kyčlí a ramenem odvezen do nemocnice. “Petr je dobrý hokejista, hrál v Americe. Ale asi ví, co ho bude čekat v Boleslavi,“ volil ostrá slova na pozápasové tiskové konferenci lodivod Bruslařského klubu Jiří Šejba.

“Myslím, že celý další průběh zápasu ovlivnil faul pana Nedvěda. Utkání se odehrálo v tom duchu,“ nechal se dále slyšet Jiří Šejba. “V tomto směru nevím, co mám dál říkat.“

V návaznosti na Nedvědův faul došlo čtyři minuty před vypršením základní hrací doby k šarvátce mezi mladoboleslavským Kazionovem a právě Nedvědem. Ruský forvard ve službách středočeského klubu po buly odhodil hokejku a pustil se do sedmatřicetiletého soka. “V tomto směru to byl v podstatě taktický krok. Prohrávali jsme, chtěli jsme něco zkusit. Mysleli jsme, že se do toho zapojí více hráčů,“ přiznal Šejba.

To domácí kouč Filip Pešán se k Nedvědovu zákroku příliš vyjadřovat nechtěl. “Nechci to komentovat, protože jsem to viděl z dálky. Ale dokážu se postavit za Petra v tom, že nebylo úmyslem zranit hráče,“ uvedl.

“Zápas měl velký náboj, a to nejen kvůli derby, ale byl to i zápas plný osobních soubojů. Kvalita byla vysoká

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav