BK MLADÁ BOLESLAV

Potřebuju sbírat zkušenosti, řiká Martin Růžička

7. 6. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l a d á B o l e s l a v - V minulé sezoně se šestkrát postavil do brány proti Mladé Boleslavi v dresu Třebíče a vedl si skvěle, ale přípravu na nadcházející ročník začal už tady ve středočeském městě. To vše platí o dvacetiletém Martinu Růžičkovi. Ve městě škodovek se nyní bude ucházet o místo brankářské jedničky.

Martine, co vlastně očekáváte od působení v Mladé Boleslavi?

"Já především potřebuju sbírat zkušenosti a chci se dostat v hokejové cestě co nejdále."

V loňské sezoně jste působil v Třebíči, které se v základní části možná až nad očekávání dařilo, souhlasíte?

"Určitě je to pravda, hráli jsme dobře. Utvořila se skvělá parta a to nám k dobrým výkonům pomohlo."

Odchytal jste také několik dobrých zápasů proti svému dnešnímu zaměstnavateli. Myslíte si, že Vám spolehlivé výkony pomohly k tomuto angažmá?

"Trochu zřejmě ano. Vedení Boleslavi mě vidělo a asi to sehrálo nějakou roli."

Čtvrtfinále play-off vám přisoudilo za soupeře právě Mladou Boleslav, ale po dobře odehrané základní části jste byli vyřazeni možná až příliš snadno, nemyslíte?

"Boleslav se na nás více připravila a podala lepší výkon než my."

Měl jste nabídky i z jiných klubů?

"Nějaké nabídky jsem měl, ale vybral jsem si Mladou Boleslav, protože má vyšší ambice a chtěl bych být u toho, až to dotáhne k vysněnému cíli."

Neláká Vás například extraliga?

"Samozřejmě láká, ale já si myslím, že jsem ještě mladý a potřebuju nabrat zkušenosti tady. Teprve pak můžu na tyto vyšší cíle myslet."

V Třebíči jste chytal poměrně pravidelně, zatímco tady se budete muset o místo jedničky poprat s Filipem Šindelářem, jak tuto skutečnost vnímáte?

"Úplně stejně jako před minulou sezonou, kdy jsem odcházel do Třebíče, kde jsem také neměl nic jistého. V Třebíči se to povedlo a pokusím se, aby se to podařilo také zde."

Děkuji za rozhovor.

Zdroj foto: www.hstrebic.cz