BK MLADÁ BOLESLAV

Láká mě možnost hrát s bráchou, přiznává David Vrbata

19. 12. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Bratrská dvojice Vrbatů, to nejsou aktuálně jen odchovanci mladoboleslavského hokeje. Radim i David se totiž po třech letech, před nimiž si spolu rovněž zahráli v Mladé Boleslavi dva zápasy, sejdou opět ve stejném dresu. A bude to pochopitelně v tom boleslavském. Události v tomto týdnu totiž nabraly takový směr, že se do Bruslařského klubu nevrací jen Radim, ale i David. “Byl zájem ze strany Boleslavi a mě nabídka lákala, protože si můžu zahrát s bráchou. Taky chci pomoct týmu, aby se vyhnul baráži,“ vypráví David Vrbata.

Jak sám však mladší z dvojice Vrbatů přiznává, k jeho návratu do Mladé Boleslavi příliš nechybělo už v úvodu probíhajícího ročníku. “Co jsem měl informace, jednalo se už zkraje sezony, kdy jsem přestupoval z Popradu do Zvolena. Byly nějaké náznaky,“ přiznává.

Pětadvacetiletý útočník se Boleslavi nevrací poprvé. “Je to asi třetí návrat. Ale když to tak počítám, tři roky jsem tu nebyl, takže už je to zase docela dlouhá doba,“ kalkuluje.

I přes mezeru mezi minulým a tímto angažmá v Mladé Boleslavi má David Vrbata o rodném klubu dostatečně velký přehled. “Internet hýbe světem, takže jsem přes něj sledoval zápasy a výsledky, jak si Boleslav vede. S bráchou jsme navíc každý den ve spojení, takže jsme to i konzultovali,“ říká.

Současné cíle Bruslařského klubu jsou jasně dané a ví o nich i nejnovější posila. “Jakožto nováček se chceme vyhnout baráži,“ přeje si závěrem.