BK MLADÁ BOLESLAV

Snad to bude zápas od zápasu lepší, přeje si Radim Vrbata

28. 12. 2008
Autor: Michal Miškovský
P a r d u b i c e – Sice se do statistik gólem či nahrávkou nezapsal, ale na úvod se rozhodně představil v dobrém světle. Tak nějak lze v krátkosti shrnout výkon Radima Vrbaty (na snímku), který v nedělním utkání v Pardubicích poprvé oblékl mladoboleslavský dres po svém návratu ze zámoří. “Asi tři týdny jsem nehrál zápas. Nebylo jednoduchý naskočit do utkání z tréninku. První třetinu jsem trošku hledal nohy, v druhý to šlo a ve třetí už trochu docházely síly,“ zhodnotil premiéru ze svého pohledu.

V utkání nastupoval se svým mladším bratrem Davidem, pro něhož se také jednalo o první představení poté, co zamířil do Mladé Boleslavi. “Těžko hodnotit po prvním zápase a dělat nějaké závěry. Bylo to spíš takové hledání. Nějaké střely a šance jsme měli, ale prostě to tam nepadlo. Snad to bude zápas od zápasu lepší,“ přeje si Radim Vrbata.

Před třemi lety jste při výluce svoje angažmá v Libereci končil zápasem s Pardubicemi. Vzpomněl jste si na to?

“No, dopadlo to podobně.“

Vaší dnešní největší šancí byla střela, po níž v polovině zápasu zazvonila tyčka. Jak jste tu situaci viděl?

“Škoda, co k tomu víc říct. Chyběl kousek.“

Oproti NHL si musíte zvykat na jiný styl hokeje. Kolik zápasů k tomu bude potřeba?

“Uvidíme. Hřiště je větší a týmy hrajou trochu jinak. Všude je to daleko na dohrávání a napadání, takže to asi pár zápasů bude trvat. Ale tak nějak s tím počítám.“

V Tampě jste moc času na ledě nepobýval, zatímco tady je to opačné...

“Určitě. S vytížením nebyl problém. (úsmívá se) Ve třetí třetině jsem toho měl už plný zuby, protože jsem poslední tři týdny nehrál zápas.“

V čem vidíte největší příčinu toho, že se Mladá Boleslav nachází až na posledním místě?

“Myslím, že každý nováček to má těžký. Ukazujou se ty zkušenosti. Prohraných zápasů o gól bylo už strašně moc a dneska v podstatě to samý.“ (Gól na 3:5 inkasovala Mladá Boleslav až při power-play – pozn. red.)

Od Vás se právě očekávají zkušenosti a klid v zakončení. Jak tuto roli přijímáte?

“Doufám, že v tomhle pomůžu a že to bude každým zápasem lepší.“

Děkujeme za rozhovor.