BK MLADÁ BOLESLAV

Nový rok začínají zápasem již v pondělí

3. 1. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po více než čtrnáctidenní vánoční přestávce čekají na boleslavské mládežníky další duely. Do roku 2009 vstoupí v rámci předehrávky 38. kola tuzemské nejvyšší soutěže již toto pondělí (5.1.). Junioři hostí v Metrostav Aréně liberecké Bílé Tygry, dorostenci se utkají se svými vrstevníky na ledě Litvínova.

Junioři si drží v extraligové tabulce šestou pozici, přičemž rozdíl mezi čtvrtou a osmou příčkou je pouze tříbodový. Ve svých posledních utkáních nejprve deklasovali v Praze Spartu (5:0), doma pak podlehli Pardubicím v samostatných nájezdech, přičemž dokázali během posledních deseti minut třetí třetiny brankami Belaye a Krejčíka srovnat ze stavu 0:4. Zápas ztratili až v nájezdech (4:5sn).

Jejich liberecký sok své dva poslední zápasy zvládl. I když pardubický Moeller přehrál až v prodloužení a Karlovy Vary padly v samostatných nájezdech. V tabulce ztrácí na Boleslav devět bodů. Úvodní buly je na hlavní ledové ploše plánováno na 18:00 hodin.

Dorostenci se drží v tabulce na sedmém místě. Ve svém domácím utkání se Spartou se soupeři herně vyrovnat dokázali, výsledek 2:7 je ale hrozivý. O den později si však chuť spravili v Pardubicích výhrou 2:1 brankami Škopa a Babického šest minut před koncem.

V pondělí je čeká utkání v Litvínově, který je se 27 body v tabulce až dvacátý. Chemopetrol prohrál na Kladně 5:11 a doma s karlovarskou Energií 1:7. Proto by měli být svěřenci trenérů Arnošta a Hyky v tomto utkání favoritem.