BK MLADÁ BOLESLAV

Naše příprava je pestrá, myslí si Jan Votruba

11. 6. 2007
Autor: Michal Miškovský
Hokejisté BK Mladá Boleslav mají v tuto chvíli odtrénováno pět týdnů náročného přípravného období. V následujícím rozhovoru s novým trenérem Janem Votrubou (na snímku) naleznete informace především o právě probíhající suché přípravě. Následující řádky Vám také prozradí, co všechno musí hráči během ní absolvovat.

"Připravujeme se ve Zlatopramen Aréně ve zdejší posilovně. Dále využíváme tělocvičnu, trénujeme na rotopedech. Chodíme na fotbalový stadion, který nám nabízí možnost připravovat se na umělé trávě a v nafukovací hale. V tréninkovém plánu nechybí jízda na kolečkových bruslích a kolech," uvedl kouč.

Zdravotní stav všech hráčů však není ideální: "Někteří musí trénovat individuálně, protože jejich problémy jim neumožňují připravovat se s námi normálně," prozradil Votruba. K tréninkům ještě poznamenal: "Dvakrát trénujeme v pondělí, čtvrtek a pátek. Ve středu trénujeme jednou, ale navíc rehabilitujeme. Pátek patří jedné tréninkové fázi."

Na otázku příchodů do týmu hlavní kouč reagoval: "Samozřejmě jsme spokojeni. Někteří hráči ale ještě doléčují zranění či se zotavují po různých operacích. Především však bude muset být spokojenost s výkony na ledě!" K dalším změnám v mužstvu řekl: "Momentálně o příchodu dalších hráčů nejednáme. Vždyť hráčů máme k dispozici hodně. Řekl bych, že kádr je v tuto chvíli uzavřený.“

Není tajemstvím, že se s “A“ týmem připravuje několik hráčů v juniorském věku. O nich byla řeč v závěru našeho rozhovoru: “Nejlépe se zatím jeví Anatolij Protasenja. Celkově si myslím, že tito junioři pracují dobře v rámci svých fyzických možností.“