BK MLADÁ BOLESLAV

Důras o rozhodujícím gólu: Mensatorovi prošel puk pod betonem a já to tam dorazil i s ním

9. 1. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Sedmadvacetiletý útočník přišel na začátku prosince z Plzně. Od Vánoc potom trenéři k Michalu Důrasovi (na snímku) přiřadili do útočné formace bratry Vrbaty. A toto seskupení v zápase proti Karlovým Varům přineslo rodákovi z Jihlavy ovoce v podobě první branky – navíc rozhodující. Michal Důras rozhodl po 44 sekundách nastaveného času o dvou bodech pro Mladou Boleslav. "Jsou pro nás strašně důležité," říká spokojeně.

Michale, máte za sebou určitě těžký, ale zároveň povzbuzující zápas… Během deseti minut jste dokázali vyrovnat a pak navíc během první minuty nastaveného času vstřelit vítězný gól.

"Určitě jsme rádi, že to takhle dopadlo. Vývoj zápasu pro nás nebyl příznivý a dotahovali jsme. Nicméně si myslím, že hlavně ve druhé třetině jsme měli spoustu dobrých šancí, a kdybychom je využili, nemuseli jsme jít do té poslední dvacetiminutovky s takovým napětím. Takže jak říkám, kdyby se nám podařilo dát nějaké góly už dřív, mohli jsme být klidnější. Ale zaplaťpánbůh, že jsme to otočili. Ty dva body jsou pro nás strašně moc důležité."

Ta Vaše víra, že dokážete zápas obrátit, byla viditelně obrovská. Nepolevovali jste ani v té třetí třetině, v jejíž polovině jste ještě pořád prohrávali o dva góly…

"Bylo to všechno hodně hektické, ale věřit jsme si nepřestávali. Ten vývoj zápasu byl pro nás hodně nešťastný. Měli jsme spoustu šancí, ale Mensator chytal výborně, držel je. Vzdor tomu jsme pokračovali v tom tlaku, byli jsme přesvědčeni o tom, že dřív nebo později to tam prostě spadnout musí. A vidíte, ten gól na 1:2 si vlastně dali sami. Byla to taková náhodná střela, která nastartovala ten obrat. Takže díky za to."

Jak vypadala z Vašeho pohledu ta vítězná branka v prodloužení?

"Radim Vrbata to výborně podržel na modré, sjel mu tam Robert Schnabel, který mě našel, když jsem vyjížděl zpoza brány. Měl jsem odkrytý vršek branky, ale jako obvykle mi to nějak sjelo. Naštěstí to Mensatorovi prošlo pod betonem a já už jsem to tam dorazil i s ním."

Děkujeme za rozhovor!