BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Chábera: Měl jsem i hodně štěstí

14. 1. 2009
Autor: Lucie Mužíková
P l z e ň - V předchozích třech střetnutích dokázal plzeňský gólman Málek boleslavské střelce eliminovat na nejnižší hrozbu, ale v posledním zápase na ledě Lasselsbergeru tomu bylo právě naopak. Mladá Boleslav si po dobře zládnutém utkání odváží tři body také proto, že Jan Chábera (na snímku) byl prostě neprůstřelný. Vlasák, Straka, Kracík ani nikdo další nedokázali na čtyřiadvacetiletého gólmana najít ten správný recept. "Jsem za tři body strašně rád a je to ještě příjemnější tím, že to bylo s nulou," přiznal Chábera.

Honzo, gratulace k předvedenému výkonu a třem bodům z venkovního ledu. Máte radost o to větší, že jste nepustil ani jeden puk za svá záda?

"Já jsem strašně rád, že se vyhrálo, protože v Plzni se mi moc dobře nechytá a navíc jsem tady po dlouhé době vůbec dochytal zápas. Je ještě lepší, že to bylo s nulou."

Čím si myslíte, že je zapřičiněný týmový prudký vzestup nahoru?

"Poslední dobou jsme začali hrát výborně odzadu, neděláme tolik chyb. Chodíme i do rychlých brejků a z nich nám to tam začalo padat. Dáváme branky, a proto vyhráváme."

Mezi vaše současné klenoty patří skvělá hra ve čtyřech a momentálně v oslabeních téměř neinkasujete.

"Popravdě si toho ani nevšímám, že zrovna v oslabeních nedostáváme branky. Ale jak říkám, přes přestávku jsme se zlepšili v obranném pásmu a teď nám to nese ovoce."

Soupeř vás zasypal sprškou střel a na vás si vylámaly zuby hokejové osobnosti jako Straka, Vlasák. Vychytat takové střelce určitě musí potěšit, že?

"Já se musím přiznat, že jsem tam měl i hodně štěstí a v dalších případech pak netrefili branku. Měl jsem to o to jednodušší."

Děkujeme za rozhovor!

Foto: hokejkv.cz / Marek Mikeš

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav