BK MLADÁ BOLESLAV

S koncem týdne tu jsou další utkání mládeže

14. 1. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Stejně jako finišuje mužská extraliga, posledních deset zápasů před sebou mají také mužstva boleslavských juniorů a dorostenců. V novém roce neporažení dorostenci hrají v pátek v Chomutově, na domácím ledě se představí junioři. V sobotu jedou Junioři do Litvínova, naopak svěřenci trenéra Arnošta hostí Liberec.

Junioři si v posledních dvou utkáních vedli velmi dobře. Nejprve vybojovali všechny tři body v Karlových Varech (5:3) a na domácím ledě přestříleli druhou Plzeň 8:5. V pátek 16.1. je čeká Chomutov, který zdolal Litvínov na nájezdy, a v Liberci o branku prohrál. V tabulce mu přísluší čtrnáctá příčka se čtrnáctibodovou ztrátou na pátou Boleslav. Utkání začíná v 18:00 hodin na hlavní hrací ploše zimního stadionu.

V sobotu se pokusí junioři pod taktovkou trenéra Bukače vybojovat další body v Litvínově. Chemopetrol je v tabulce třetí, Boleslavští na něj ztrácí pět bodů. V posledních dvou zápasech získal sobotní soupeř čtyři body za prohru v prodloužení v Chomutově a výhru v Českých Budějovicích.

Dorost má za sebou šňůru čtyř vyhraných utkání v řadě. Naposledy si připsal skalp Plzně (2:1) a úspěšnou sérii se pokusí protáhnout v pátek na chomutovském kluzišti. Tamní mužstvo je v tabulce až šestnácté, přičemž vstřelilo o deset branek méně než inkasovalo.

V sobotu 17.1. hostí boleslavský dorost liberecké Tygry. Podještědský tým je v extraligové tabulce pátý, s pětibodovým náskokem před Středočechy. Svá dvě poslední utkání dokázali Liberečtí ovládnout a připsali si všechny body. Úvodní buly bude vhozeno ve 12:30 hodin na malé hale.