BK MLADÁ BOLESLAV

Další návrat ze zámoří! Marek Schwarz bude působit v BK Mladá Boleslav

21. 1. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav bleskurychle vyřešil problém na brankářském postu, do kterého se dostal po úterním rozhodnutí smírčí komise. Do mateřského klubu se vrací Marek Schwarz (na snímku), doposud působící v organizaci St. Louis Blues. Po Radimu Vrbatovi je tak druhým hráčem, který se v této sezoně rozhodl pro návrat ze zámoří do týmu extraligového nováčka. Vedení Bruslařského klubu to potvrdilo ve středu na mimořádné tiskové konferenci.

"Angažování Marka je výhodné v tom, že se jedná o odchovance a hráče přímo z Mladé Boleslavi, který chce pro tým udělat maximum. O jeho příchodu jsme začali jednat v okamžiku, kdy se objevily problémy s Českými Budějovicemi. Nebyla to jednoduchá jednání, ale vše bylo dotaženo do úspěšného konce," uvedl generální manažer BK Mladá Boleslav Cyril Suk.

Profil Marka Schwarze

Talentovaný gólman odešel z Mladé Boleslavi už v patnácti letech do Sparty, kde vydržel čtyři roky až do sezony 2003/2004. Během ní oblékal krátce extraligový dres Sparty, ale i Plzně a Třince. Ročník 2004/2005 strávil v zámořské WHL v týmu Vancouver Giants. Po sezoně se vrátil znovu do Sparty, ale tam vydržel znovu jen jeden rok, než zamířil opět za velkou louži, kde působil až doposud. Pendloval mezi St. Louis Blues a farmou Peoria Rivermen, přičemž v nejslavnější hokejové soutěži světa nastoupil do čtyř utkání. Účastník dvou mistrovství světa do 18 let a tří juniorských světových šampionátů nyní bude hájit boleslavskou branku. V rodném klubu podepsal smlouvu na tři roky.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav