BK MLADÁ BOLESLAV

Vedení klubu se na tiskové konferenci vyjádřilo ke sporu s Českými Budějovicemi

21. 1. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Stanovisko Bruslařského klubu ve věci BK Mladá Boleslav vs. HC MOUNTFIELD je i přes negativní rozhodnutí smírčí komise ČSLH dál stejné. Názor vedení klubu je tedy takový, že pravda je na boleslavské straně. V obsáhlém článku přinášíme vyjádření předsedy představenstva Jana Plachého a generálního manažera Cyrila Suka ze středeční tiskové konference.

“Nechtěl bych se do toho příliš zaplétat, nejsem právník, ale v našem klubu neustále panuje přesvědčení o tom, že se smlouvy nevypovídají na základě faxu, ale na základě doručení pošty a klub s tím víceméně nesouhlasí,“ řekl na úvod tiskové konference předseda představenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý. “Na druhou stranu nechceme fňukat a brečet. Bereme to tak, že jde o rozhodnutí smírčí komise a není proti tomu odvolání. Nejvíce poškozen není klub BK Mladá Boleslav, ale především ti hráči.“

“Nejen my v hokejovém klubu cítíme, že klub s rozpočtem přes sedmdesát milionů na účtu 300 tisíc má. Není to tedy o tom, jestli jsme zaplatili nebo nezaplatili, ale o tom, že Budějovice se ocitly bodově na stejné úrovni jako Mladá Boleslav, začal boj o udržení a nebojuje se jen na ledě,“ podotkl Jan Plachý.

Důvod, proč nebyla poslední třetí část splátky (výše zmíněných 300 tisíc) odeslána včas, objasnil předseda představenstva: “Mezi manažery platí různé ústní dohody. Tu uzavíral pan Látal (bývalý sportovní manažer HC MOUNTFIELD – pozn. red.) s panem Šindelem a oni se dohodli, že až Budějovice skončí v Lize mistrů, pošlou nám sem třetího hráče a až sem hráč přijde, my zaplatíme těch 300 tisíc. Hráč ale nikdy nepřišel a my jsme zkrátka ty peníze poslat nechtěli, protože oni dohodu nedodrželi.“

“Jak pan Látal, tak pan Šindel to v písemných prohlášeních dali ve prospěch smírčí komise. Ale smírčí komise na to zřetel nevzala a točilo se to jen kolem faxu,“ dodal Jan Plachý.

Generální manažer Cyril Suk v návaznosti na to ještě doplnil předsedu představenstva: “V hokejovém prostředí se nepohybuji dlouho, ale vnímám to tak, že mezi sportovními manažery, kteří s hráči manipulují a posílají je do různých klubů, jsou dlouholeté vazby a existují mezi nimi tyto ústní dohody. Určitě nejsme jediným klubem, který tyto ústní dohody má. Jestliže tyto dohody fungovaly iks let, jak je možné, že najednou nefungují.“

“Chtěli jsme se do poslední chvíle dohodnout, ale v tuhle chvíli už nemůžeme udělat nic. Ve středu ráno se Jan Chábera a Marek Posmyk rozloučili a měli se hlásit v Českých Budějovicích. Jsme rádi za to, co pro náš klub odvedli,“ řekl Jan Plachý.

V návaznosti na nucený odchod Jana Chábery z Bruslařského klubu našlo vedení extraligového nováčka náhradu. Ze zámoří se vrací odchovanec Marek Schwarz. “Jsem Markovi vděčný, že přijal naši nabídku. Jsme šťastní, že ho tady máme,“ nechal se slyšet předseda představenstva.

“Marek přiletěl dnes (ve středu – pozn. red.) ráno v jedenáct a nyní už máme, dá se říci, vše administrativně dotažené a nic nebrání tomu, aby v pátek nastoupil,“ doplnil Cyril Suk.