BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se po sérii zápasů venku vrací domů, Liberci se postaví se Schwarzem v bráně

22. 1. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po třech zápasech na venkovních kluzištích, z nichž si Středočeši odnesli šest bodů, se mladoboleslavští hokejisté vracejí v rámci 44. kola na svůj domácí led Metrostav Arény, kde jim v pátek 23. ledna bude soupeřem tým HC Bílí Tygři Liberec. Zápas, v němž by se měl poprvé představit v boleslavském dresu brankář Marek Schwarz, začíná v obvyklých 17:30, a pokud se na určitě zajímavý duel nemůžete dostavit osobně, bude Vám k dispozici podrobný on-line přenos nebo přímý přenos na mbradio.cz

Liberečtí Tygři nevstoupili do letošní sezony tak úplně pravou nohou a zajisté není třeba připomínat, že nějakou dobu představovali blízkého soupeře Mladé Boleslavi. V úvodu tohoto ročníku dokázali porazit jen Třinec (2:1) a právě Boleslav (4:2). Podstatně úspěšnější začali být Tygři až v listopadu a to právě v době, kdy se na libereckou střídačku postavil nový trenér Filip Pešán.

Přinesl s sebou nový impulz a závan čerstvého vzduchu, a Liberec si tak vyšlápl například i na Vítkovice (6:2), Slavii (4:2) nebo Litvínov (2:1). V konečném součtu dnešních dní mají tak Liberečtí na svém kontě 62 bodů, které je řadí na deváté místo v tabulce, přičemž jsou o bod před Kladnem a naopak jeden bod ztrácejí na osmý Zlín.

Nejvíce kanadských bodů zatím nasbíral Pavel Kašpařík (12+19), největším gólovým střelcem je ale momentálně Václav Pletka (14+11). Už 87 trestných minut nasbíral Zdeněk Blatný, čímž si vysluhuje označení nejtrestanějšího hráče.

Do pátečního zápasu určitě nezasáhnou Tomáš Harant a Jan Holub, kteří jsou v současnosti na liberecké marodce, kde podle oficiálního webu Libereckých zůstanou minimálně do února.

Na druhou stranu ale mohou Tygři počítat s čerstvou brankářskou posilou z Finska Tero Leinonenem. Z hostování se jim také z Českých Budějovic vrátil obránce Richard Jareš, kam naopak zase zamířil Jiří Šimánek.

Po dobrovolném ukončení letošní sezony se rozhodl Milan Hnilička a na post brankářské jedničky byl tak pasován Michal Fikrt, který odchytal už 1274 minut, což se rovná nastoupení do 23 zápasů. Jeho procentuální úspěšnost je 91,61 a průměrný počet obdržených branek za utkání čítá necelé tři. Jak už bylo ale řečeno, nová finská posila Tero Leinonen bude chtít určitě také ukázat své umění, a jak řekl v jednom z rozhovorů, je docela reálné, že nastoupí už právě v zápase s Boleslaví.

Zatímco Mladá Boleslav v neděli hrála na Kladně, Liberečtí na svém ledě přivítali tým Třince. V Podještědí nakonec padlo rovných dvanáct branek, z čehož měl nakonec větší radost domácí tým, který Oceláře porazil 7:5. Nejproduktivnějším se stal v rámci toho utkání Podkonický, jemuž se podařilo vsítit dvě branky. Po jedné jej doplnili Zíb, Modrý, Derner, Šachl a Nedorost.

Do posledního utkání proti Třinci nastoupil Liberec v sestavě: Fikrt - Jiruš, Moravec, Derner, Žabka, Modrý, Jareš, Zíb - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Vantuch, Dušek, Pabiška - Plodek

Také na Kladně mohli diváci vidět zajímavý a vyrovnaný zápas, pro Mladou Boleslav ovšem ve finále bezbodový. Ačkoli skóre otevíral v páté minutě Sýkora, domácí celek nejenže vyrovnal, ale ještě následně dva góly přidal. Boleslavští ve třetí třetině dvoubrankový náskok Kladna sice stáhli góly Davida Vrbaty a Krále, pak ale v poslední minutě základní hrací doby opět inkasovali a prohráli tak 3:4.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Šindelář – Hunkes, Bauer, Kočí, J. Novák, Mocek, Čížek – R. Vrbata, D. Vrbata, Důras – Nouza, Král, Handlovský – Kazionov, Sýkora, Benda – Padělek, Boháč, Pšurný

Pokud by Mladá Boleslav v pátek Liberec porazila, dalo by se mluvit o "fifty-fifty" rozdělení bodů co těchto dvou celků týče. V polovině února totiž Středočeši podlehli Tygrům na jejich domácím ledě 2:4. V následné odvetě v Metrostav Aréně tuto porážku oplatili a zvítězili 2:1. V prosinci se ale v městě pod Ještědem Boleslavi opět nedařilo, prohrála 3:4.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav