BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední příležitost, kdy porazit Litvínov!

24. 1. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Po třech prohrách a jediném získaném bodu ze vzájemných zápasů by si hokejisté BK Mladá Boleslav konečně rádi vyšlápli na Litvínov. Poslední příležitost v základní části a s největší pravděpodobností i v celé letošní sezoně mají už v neděli, kdy zajíždějí právě na led Severočechů. Utkání startuje na Zimním stadionu Ivana Hlinky v 17:30, textový on-line přenos i přímý přenos na mbradio.cz je samozřejmostí.

Litvínovští si v probíhající sezoně mohou mnout ruce. V podstatě neustále se drží v horních patrech tabulky, přičemž pár kol byli dokonce na samém vrcholu. I přes neúspěchy v posledních třech kolech okupují výbornou třetí příčku se 73 body, avšak jen o bod zpět jsou Karlovy Vary.

Nejproduktivnějším hráčem je týmová ikona Robert Reichel. Zkušený matador zaokrouhlil svou bodovou sbírku už na čtyřicet (12+28). Předpoklady potvrzují i Viktor Hübl a Vojtěch Kubinčák – oba 34 bodů a omnoho hůře si nevede ani další forvard František Lukeš (18+14). Hned za ním je nejproduktivnější obránce Jiří Šlégr, jenž sice vstřelil “jen“ pět gólů, avšak k nim přidal 21 nahrávek.

Severočeši disponují vyrovnanou brankářskou dvojicí. Do 21 utkání zasáhl zkušenější Petr Franěk. Jeho průměr inkasovaných gólů na zápas činí 3,33 a úspěšnost zákroků 93,25 %. O šest startů více posbíral Jaroslav Hübl mladší s průměrem 2,43 a úspěšností zákroků 91,54 %. Bonusem jsou pak čtyři vychytaná čistá konta.

Hüblův poslední čistý štít je starý čtyři kola, kdy na domácím ledě “vymazal“ třinecké střelce (5:0), od té doby se však jeho týmu nedaří. Litvínovští nejprve prohráli ve Zlíně 2:4, pak doma padli s českobudějovickým Mountfieldem po výsledku 1:3 a naposledy v pátek nestačili v Karlových Varech na domácí Energii, které podlehli jednoznačně 1:5.

Do posledního utkání v Karlových Varech nastoupil Litvínov v sestavě: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Trávníček, V. Hübl, Kubinčák - Jánský, Branda, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Rindoš.

Ani Boleslavští nezažívají úplně nejsvětlejší chvilky sezony. V úvodu nového kalendářního roku sice zvítězili šestkrát v řadě, čímž smazali jedenáctibodové manko, jenže z posledních dvou kol nezískali ani bod. Středočeši prohráli jak na Kladně (3:4), tak i poslední domácí utkání s Libercem (2:5) a ztráta na předposledního tak vzrostla na pět bodů. Je tedy nejvyšší čas začít znovu vyhrávat!

Do posledního utkání s Libercem nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Hunkes, Bauer, Kočí, Novák, Mocek, Jindra, Čížek, Lukáč – R. Vrbata, D. Vrbata, Důras – Nouza, Král, Handlovský – Kazionov, Boháč, Benda – Padělek, Sýkora, Pšurný.