BK MLADÁ BOLESLAV

Chtěli bychom do semifinále, říká Pavel Arnošt

24. 1. 2009
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. - Po utkání s Kladnem měl trenér boleslavských dorostenců Pavel Arnošt mnoho důvodů ke spokojenosti. Jeho svěřenci otočili zdánlivě ztracený zápas, vyhráli 6:5 na nájezdy a přerušili dosud nejdelší sérii proher v sezóně. "Já jsem to věděl. O přestávce jsem nějakým způsobem tušil, že to otočíme a vyhrajeme. Kéž by takové tušení přicházelo častěji," smál se po zápase.

Po po skvělé třetí třetině jste vyhráli na nájezdy, jak byste zápas zhodnotil?

"My jsme do toho zápasu vstupovali dost oslabený, máme kombinovanou sestavu, kluci jsou dost zranění, nemocní a máme i hráče v juniorech. Navíc jsme předtím třikrát prohráli, takže jsme se snažili ten zápas zvládnout co nejlépe. Co se týče průběhu utkání, tak za stavu 1:4 po dvou třetinách jsme kluky nabudili optimismem, řekli jsme si, že hokej se hraje šedesát minut a věřili tomu, že se to pořád dá otočit, že zápas zvládnem a minimálně do prodloužení půjdeme."

Takže žádná bouřka se o přestávce v kabině nekonala?

"Ne, to určitě ne. Nic speciálního jsme si neříkali, chceme aby si kluci ten hokej užívali a samozřejmě i dobře pracovali pro tým. Nabádáme je aby hráli na sto procent a aby hráli bez nějakého většího tlaku, aby prostě z toho sportu měli radost."

Včera jste prohráli 3:7 na Slavii, mohl byste se ještě vrátit k onomu včerejšímu střetnutí nebo popsat rozdíly mezi oběma duely?

"Na Slavii jsme v první třetině byli daleko aktivnější, měli jsme víc ze hry. Bohužel, nepodařilo se proměnit několik šancí a Slavie šla šťastným gólem na 2:1 do vedení. V průběhu druhé třetiny jsme dostali takový zase dost nešťastný a laciný gól na 3:1. Pak jsme museli začít hrát otevřenější hokej, ale zase se nám nepovedlo proměnit žádnou šanci a Slávie nás trestala. Snažili jsme se výsledek zvrátit a hrát útočný hokej, ale bohužel se to už nepovedlo. Ale špatný výkon to určitě nebyl, naopak, spíš tam bylo hodně chyb v obraně a hlavně jsme nepoměnili dost šancí."

Blíží se vyřazovací boje, vy do play off zřejmě půjdete z první osmičky a měli byste tak mít výhodu. Je jasné, že play off rozhodne o úspěšné či neúspěšné sezóně, máte nějakého soupeře, kterého byste si v prvním kole vyloženě přál?

"Kluky právě nabádáme, že play off máme zajištěný a že ačkoli je ještě spousta bodů ve hře, asi skončíme sedmí. Tu sedmou příčku bychom chtěli minimálně uhájit, když dopadneme líp, bude to samozřejmě lepší. Trošku i souhrou náhod teď přišel mírný pokles formy a i štěstíčko se obrátilo zády, takže jsme teď třikrát za sebou prohráli, což se nám v sezóně ještě nestalo. Ale na play off se budeme chtít co nejlépe připravit a minimálně vyrovnat, spíš ještě překonat loňský úspěch, to znamená postoupit dvakrát, tedy do semifinále, což by pro nás byla obrovská odměna. Jsou to silná slova a budeme muset jít zápas od zápasu. Doufám, že se nám budou vyhýbat zranění, což se nám teď příliš nevyplňuje, takže jsme teď mírně rozhození."

Na marodce jsou dva tahouni týmu, Jiří Rys z juniorky a Tomáš Hyka. Stihnou se do play off uzdravit?

"Mají na to měsíc, doufám že ano. Co se týče Jirky Ryse, byl bych opatrnej, hlavně ať on se dá zdravotně do pořádku. Ohledně Tomáše Hyky jsem přesvědčenej, že to stihne, už příští víkend by měl hrát."

Poslední otázka, spousta lidí se podivuje nad faktem, že dorost hraje své zápasy na malé hale...

"(smích) Já jsem v Boleslavi čtyři roky a nevím, že by to bylo nějakou mojí specialitou. Tenkrát nám sekretář klubu dával tréninky na malou halu a já mu řekl, že když tam trénuju, tak tam budeme hrát i zápasy. Postupem času se z toho stala taková menší tradice a řekl, že to je hráčům jenom ku prospěchu. Z toho důvodu, že my tam trénujeme a na malém prostoru je trénink mnohem intenzivnější. A řekl bych, že i co se týče hry, v těch zápasech se pořád něco děje, že i dnes, za zdánlivě rozhodnutého stavu 1:4, se na ledě neustále něco dělo. Prostě je tam kontakt, je to hokej nahoru dolů a naopak dle mého mínění je to pro diváka daleko záživnější, než by byla naše utkání na velké hale. Já si myslím, že hráči se pořád postupem času zlepšují. Nakonec ani týmy, co sem jezdí, s tím až tak velký problém nemají a ani my opačný problém, tedy že jinde se hraje na větších hřištích, nemáme. Naopak si myslím, že to kluky někam posouvá, a o to nám přeci jde."

Děkujeme za rozhovor!