BK MLADÁ BOLESLAV

Do zápasu proti Třinci bez Vrbaty, zato se třemi novými posilami!

29. 1. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Další z už jen čtyř posledních utkání před domácím publikem odehrají Boleslavští v pátek 30. ledna proti třineckým Ocelářům. V rámci 46. kola O2 extraligy bude nutné bodovat, neboť v případě prohry by se tým kolem Richarda Krále ocitl v situaci, ve které byl před měsícem. V zápasu se představí tři nové posily - beci Zíb a Moravec a útočník Klimenta. Úvodní buly bude v Metrostav Aréně vhozeno v 17:30, chybět nebude textový on-line přenos, ani přímý přenos na mbradio.cz.

Oceláři jsou výsledkově jako na houpačce. I proto jim v tabulce přísluší až devátá pozice, kterou drží po dvou domácích výhrách, přičemž od šestého Liberce je dělí jen dva body. Tabulkové statistiky Třince jsou vyrovnané – patnáct výher, šestnáct proher, 151:152 poměr vstřelených a inkasovaných branek.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jiří Polanský (16+30). Dlužni mu nezůstávají ani spoluhráči Jan Peterek (13+31), který je nejpilnějším nahrávačem a David Květoň (21+22), nejúspěšnější střelec Ocelářů. Nejtrestanějším hokejistou je Tomáš Malec, ale tento urostlý obránce umí i přesně přihrát (14 asistencí).

O více než vyrovnané brankářské dvojici Roman Čechmánek – Martin Vojtek svědčí jejich procentuální úspěšnost. Vojtkova 91,07, Čechmánek disponuje číslem 91,61. Starší a zkušenější Čechmánek si navíc připsal dvě čistá konta a i jednu asistenci! Oba inkasují průměrně něco málo přes tři branky na zápas. Který gólman dostane důvěru od trenéra Stavjani v Mladé Boleslavi, se dá těžko předpokládat.

U posledních dvou výher v domácí Werk Aréně stál v třinecké kleci mladší Vojtek. Podílel se jak na výhře 2:1 nad pražskou Spartou, tak na skalpu Pardubic 5:3, které ztrácí po prohře na vedoucí Slavii tři body.

Do posledního utkání s Pardubicemi nastoupil Třinec v sestavě: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Seman, Malec - Balej, Polanský, D. Moravec - Lušňák, Martynek, Kováčik - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Pánik, Hampl, Seber

Mladá Boleslavi se po výsledkovém obrození z první poloviny ledna, ve které vyhrála v řadě šest zápasů a odlepila se ode dna tabulky přestalo dařit. Na Kladně podlehla Boleslav těsně 3:4, na domácím kluzišti libereckým Tygrům 2:5. V posledním duelu v Litvínově měli Středočeši po výhře první dvacetiminutovce 3:0 našlápnuto k vítězství, ale v poslední třetině vedení ztratili a málem i prohráli. Nakonec brali bod za prohru v samostatných nájezdech.

Do posledního utkání v Litvínově nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Hunkes, Bauer, Novák, Kočí, Mocek, Jindra, Lukáč, Čížek - Vrbata R., Boháč, Důras - Padělek, Král, Handlovský - Kazionov, Sýkora, Benda - Rod, Pšurný, Gajovský

Boleslavští mají proti Ocelářům příznivou bilanci. Právě proti Třinci si v 7. kole připsali historicky první vítězství v extralize 5:3. V říjnu vítězství zopakovali doma (6:4), ale v prosinci už vyzněl zápas o gól lépe pro Moravany (2:3).

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav