BK MLADÁ BOLESLAV

Udrželi jsme se ve hře, byl si vědom důležitosti zápasu kouč Šindel

1. 2. 2009
Autor: Michal Miškovský
Z n o j m o – Extraligový nováček nedá svou kůži lacino! Po lednové sérii výher sice opět nabral manko, před nedělním kolem činilo osm bodů, ale klíčové utkání před reprezentační přestávkou hokejisté BK Mladá Boleslav zvládli. Na půdě předposledního Znojma vyhráli nervy drásající utkání výsledkem 1:0 a stáhli náskok soupeře na pět bodů. “Situace se vyostřuje, a proto se budou zápasy vyvíjet takhle. Na hráčích je více neklidu a nervozity,“ přiznává Jaromír Šindel (na snímku), trenér Středočechů.

“Je to zkrátka nervózní, dělají se chyby a vyhrávat bude ten, kdo bude chyby lépe řešit. Tentokrát jsme je lépe řešili my a vyhráli jsme. Myslím, že jsme šli bodům naproti víc než soupeř,“ dodal Jaromír Šindel.

Důležitým faktorem, který vedl ke třem bodům, byla zlepšená práce defenzivy. Zatímco v posledních kolech Boleslavští inkasovali v průměru čtyři góly na zápas, tentokrát nenechali soupeře skórovat ani jednou. “Na Slavii to bylo takové, jaké bylo. Liberec nás jasně přehrál, to bylo zcela evidentní. Pak přišlo utkání v Litvínově, kde jsme dostali góly v přesilovkách a nejvíc mrzí góly doma s Třincem, kde jich bylo příliš. Tento zápas ale potvrdil, že je obrana schopná hrát dobře,“ poohlédl se trenér za posledními zápasy z hlediska obdržených branek.

Poprvé po svém návratu ze zámoří se gólman Marek Schwarz dočkal výhry, avšak bylo to i s bonusem v podobě čistého štítu. “S Markem jsem spokojený pořád. Vím, v jaké je situaci. Mužstvu opravdu pomáhá, a to nejen tím, že nám přiletěl pomoci. Adaptace je těžká, otázka sehranosti s mužstvem je na delší dobu. Tohle je první impuls, že by to mohlo být dobré,“ hodnotí nejen z pohledu trenéra, ale i jako bývalý vynikající brankář.

Zisk tří bodů ze Znojma je důležitý z pohledu, že se jednalo o poslední utkání před reprezentační přestávkou, ale také proto, že na sebe narazila dvě mužstva ze stejného pólu tabulky. “Je to výhra, která nás udržela ve hře a která nás může nastartovat dál. Před nadcházející přestávkou zkrátka důležitá, protože mužstvo bude mít chuť do práce a bude to o to snazší,“ předpokládá Jaromír Šindel. “Mužstvo navíc snížilo ztrátu na pět bodů a rozestupy mezi týmy, co budou hrát nejspíš play-out, se vyrovnává, což je velice pozitivní.“