BK MLADÁ BOLESLAV

Marek Schwarz: Rozhodně to nevzdáváme!

14. 2. 2009
Autor: Michal Miškovský
P r a h a – Takhle si návrat do rodného klubu určitě nepředstavoval. Gólman Marek Schwarz (na snímku) se po svém příchodu zpět do Mladé Boleslavi postavil do branky Bruslařského klubu pětkrát a skousnout musel už čtyři prohry. Tu poslední na dobře známém místě. V dresu Sparty před pěti lety poprvé nakoukl do extraligy a Středočeši v pátek padli na půdě pražského týmu 1:5. “Bojujeme o to, abychom se zachránili a takový to je. Musíme makat, teď už pro nás bude každý bod cenný,“ říká.

O sparťanském triumfu rozhodly především přesilovky. Domácí z nich vytěžili neobvyklé čtyři góly, tři navíc během první dvacetiminutovky. “Už před zápasem jsme si říkali, že nemůžeme proti Spartě hrát v oslabení, protože má přesilovky výborný. Věděli jsme to a bohužel to takhle dopadlo,“ smutnil.

Rozdíl v přesilovkách obou týmů potvrdil i Richard Král. “Spartě vyšly všechny přesilovky. Nebyly tam nějaké jejich velké šance, ale trefili to vždycky někam nahoru a spadlo to tam. Dali na začátku tři góly a bylo po zápase. Nám na přesilovky vypadl Radim Vrbata, a to je zkrátka znát,“ připustil.

Na opačné straně byl Petr Přikryl pokořen jen jednou, avšak šancí bylo víc. Své by mohl vyprávět právě mladoboleslavský kapitán, kterého v 36. minutě i přes hodně prostoru na přípravu střely vychytal sparťanský strážce branky. “Možná jsem měl střílet víc křížem jakoby nad hlavu, ale ono je to i o náhodě. Gólman udělal skluz betonama a spadlo mu to přímo do lapačky,“ litoval.

Mladoboleslavské nečeká jednoduchý závěr základní části. Nejbližší domácí dvojzápas s Českými Budějovicemi a Zlínem bude složitý i z pohledu psychiky. Ztráta extraligového nováčka na předposlední Znojmo totiž znovu narostla na osm bodů, Středočechům se navíc doma nedaří podle představ. “Nálada je pořád dobrá. Každý zápas bojujeme a určitě to nevzdáváme,“ doplnil Marek Schwarz.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav