BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část rychle finišuje, tentokrát přijede Zlín

16. 2. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Zběsilé tempo posledních pěti utkání neubírá na rychlosti a v úterý 17. února tak do boleslavské Metrostav Arény zavítá další celek. V posledním domácím zápase základní části se Středočeši postaví týmu RI OKNA Zlín, což je soupeř, kterého dokázali už dvakrát v letošní sezoně porazit. Boleslav určitě "namlsal" i nedělní úspěch proti Budějovicím, a tak bude boj o tři body, který začíná v 17:30, určitě zajímavá podívaná. On-line reportáž je samozřejmostí stejně jako přímý přenos na mbradio.cz.

Díky perfektnímu obratu zápasu s Českými Budějovicemi ztrácí Mladá Boleslav na předposlední Znojmo jen pět bodů, což rozhodně není nic, co s čím by se nedalo v play out něco dělat. Co víc, s tím se dá ještě něco dělat i v základní části! Středočeši si už totiž dokázali, že na Zlínské zahrát umí a body vytěžili i ze zápasů proti Karlovým Varům, se kterými ve čtvrtek základní část uzavřou. Ale to už trochu předbíháme…

Se Zlínem totiž určitě Boleslavští nebudou mít snadnou práci. S počtem 79 bodů jsou svěřenci trenéra Zdeňka Venery na šesté pozici. Tento stav by jim zaručoval přímý postup do play off, tudíž vyhnutí se předkolu. Ale stačí krok vedle a radovat se mohou Vítkovice, které mají 78 bodů. A nic jisté ještě není ani v případě Plzně, která má bodů 76.

Bodovým tahounem Zlína je se skutečně vysokým počtem asistencí Petr Leška (18+28). Za ním je už s poněkud vyrovnanějším poměrem gólů a nahrávek Bedřich Köhler (17+19), nejvíce branek si ale připisuje Jaroslav Balaštík (19+15). Do nejproduktivnější první pětky se také vešel obránce Martin Hamrlík (11+22). 72 trestných minut nasbíral Pavel Kubiš, což je nejvyšší počet v týmu Zlína.

Současnou brankářskou jedničkou je Jakub Sedláček. Teprve osmnáctiletý gólman se v nejvyšší soutěži rozhodně neztrácí, s počtem 1492 odchytaných minut se může pyšnit poměrně vysokou úspěšností 94,28% a necelými třemi inkasovanými góly za zápas.

V rámci 50. kola bojovali Zlínští na svém ledě s týmem Pardubic. Utkání to bylo hodně dlouho vyrovnané. V první třetině se vedení ujali domácí díky Záhorovskému, ve druhé dvacetiminutovce ovšem hráči z města Perníku vyrovnali. Nakonec jim to ale nebylo nic platné, protože naprosto propadli v závěrečné třetině, kdy během jedenácti minut čtyřikrát kapitulovali.

Do posledního utkání proti Pardubicím nastoupil Zlín v sestavě: Sedláček – Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart – Balaštík, Leška, Köhler – Záhorovský, Kollár, Rachůnek – Ondráček, Balán, Andrašovský – Kubiš, Roman Vlach – Mokrejš

V Boleslavi to téměř tři čtvrtě zápasu vypadalo, že si Budějovice odvezou plné tři body. Pak ale přišlo vyrovnání na 2:2 a následná doslova raketová smršť posledních deseti minut, kdy se Středočechům podařilo vsítit další tři góly. Následné snížení Jihočechů v přesilovce už jen upravilo skóre na konečných 5:3 pro Mladou Boleslav.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Jindra, Schnabel, Mocek – Nouza, Král, Handlovský – Klimenta, Boháč, Vrbata D. – Padělek, Sýkora, Benda – Gajovský, Rod, Pšurný

Vzájemná zápasová bilance Boleslavi a Zlína hovoří pro hráče Bruslařského klubu. Z prvního střetu si sice odnesli porážku 2:5, dva další zápasy ale vyhráli. Nejprve to byla kanonáda na kluzišti Metrostav Arény končící 7:2 a poté výhra 3:1 na ledě Okenářů.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav