BK MLADÁ BOLESLAV

Tři útoky, které jsme točili, už toho měly na konci plné zuby, uznal Jaromír Šindel

17. 2. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Jeden získaný bod, anebo dva ztracené? Odpověď na tuhle otázku dostanou boleslavští hokejisté až po konečném účtování, tedy po posledním kole play-out, avšak ke smůle extraligového nováčka se jeví pravděpodobněji druhá varianta. Středočeši totiž v úterním kole prohospodařili v závěrečných šesti minutách základní hrací doby utkání proti Zlínu dvougólové vedení a nakonec odešli se sklopenou hlavou po nájezdech. Částečné zaváhání Kladna a Znojma, nejbližších soupeřů v tabulce, se tedy v tabulce z pohledu Boleslavských pozitivně neprojevilo.

Svěřenci Jaromíra Šindela (na snímku) přitom zápas 51. kola O2 extraligy skvěle odstartovali. Během úvodních deseti minut využili dvě nabídnuté přesilovky Novák a Klimenta, a když ve 29. minutě snížil Galvas, domácí rázně odpověděli. O čtyři minuty později vrátil Boleslavi dvougólové vedení Sýkora. “Utkání jsme rozehráli dobře především proto, že jsme začali hrát tři útoky. To se ve hře projevilo tím, že jsme byli u puků rychleji a celkově sehranější,“ řekl kouč Bruslařského klubu.

Zlom nastal až v úvodu 55. minuty, kdy si obránce Novák nešťastně srazil puk za vlastního brankáře. O tři minuty později pak Zlínští vyrovnali. “Bohužel se nám nepodařilo dostat do hry čtvrtý útok. V podstatě pokaždé, kdy šli na led, z toho bylo vyloučení. Vsadili jsme to na jednu kartu, tedy že budeme hrát na tři útoky. Jenže právě ty tři útoky, které hrály zápasy nyní v podstatě obden, toho měly ke konci plné zuby,“ doplnil Jaromír Šindel. “Myslím, že nakonec jsme s odřenýma ušima ubránili v domácím prostředí bod.“

Podobně, akorát ze svého pohledu, hovořil i zlínský asistent trenéra Rostislav Vlach. “Úvod utkání nám moc nevyšel. Domácí měli navrch a v oslabení jsme dostali dva góly, ale řekl bych, že postupně se hra vyrovnávala. V poslední třetině jsme byli, myslím, lepší,“ mínil. “Vyhráli jsme trochu se štěstím, ale to k hokeji patří a musím klukům poděkovat.“

Před posledním kolem základní části je tedy situace v dolním pólu tabulky jasně daná. Čtrnáctá Mladá Boleslav ztrácí shodně šest bodů na duo Znojmo – Kladno. České Budějovice ještě živí naději na účast v předkole play-off, když na desatý Třinec ztrácejí jen bod. Na závěr základní části se Boleslavští představí ve čtvrtek v Karlových Varech.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav