BK MLADÁ BOLESLAV

Brány play-out Boleslav otevře na ledě Českých Budějovic

21. 2. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Od konce základní části neuběhl ještě ani týden a už jsou tu zápasy play-out! V rámci jeho prvního kola z celkových dvanácti zamíří svěřenci trenéra Šindela v úterý 24. února na led týmu HC MOUNTFIELD. Zápas s celkem z jihu Čech, se kterým Boleslav naposledy hrála nedávno, začíná v 17:30. Ve hře je ještě rovných 36 bodů a není pochyb, že Středočeši jich hned napoprvé budou chtít získat maximální počet – tedy tři. Utkání můžete sledovat pomocí on-line přenosu nebo přímého přenosu na mbradio.cz.

Hodně zklamaní byli českobudějovičtí hráči po základní části. Zatímco Mladá Boleslav už měla v tom, co ji čeká, jasno, na jihu Čech na konečný verdikt čekali se zatajeným dechem. A to doslova. Jejich vítězný zápas s Libercem totiž skončil o něco dřív než ten Třince s Vítkovicemi, na jehož výsledku záviselo budějovické bytí či nebytí v předkole play-off.

Aby mohly Budějovice postoupit do předkola, potřebovaly porazit Liberec (což se také stalo), ale zároveň nesměl Třinec na ledě Vítkovic získat víc než jeden bod. Oceláři ovšem zvítězili v prodloužení, a tak byl nakonec výsledek pro Mountfield neúprosný – žádné předkolo, ale boje o udržení. A tak Mladou Boleslav čeká střet s rivalem z jihu Čech po krátké době znovu.

Po základní části zůstal na postu bodově nejúspěšnějšího hráče útočník Tomáš Kůrka (17+13), jen o jeden gól méně dal Ivan Huml (16+13). Nejvíce asistencí nasbírali Michal Hudec a Radek Duda – oba po 16 kouscích. Radek Duda k tomu navíc ještě s počtem 96 minut dostává jako bonus hodnost nejtrestanějšího hráče.

Jen o chlup více zápasů odchytal zkušený Roman Turek, hlavně ke konci základní části ale začal dostávat mnohem více prostoru teprve dvacetiletý Jakub Kovář. Procentuální úspěšnost Kováře je 91,55 a průměrně 2,69 inkasovaných branek za utkání. Faktem ovšem je, že v posledních dvou zápasech se do budějovické branky postavil opět Turek, a tak je otázkou, s kým by Boleslav měla v úterním utkání počítat.

Jak už bylo řečeno, v rámci 52. kola dorazil na jih Čech tým Liberce, který také až do 47. minuty vedl vždy minimálně o jednu branku. V tomto čase ale přišlo vyrovnání z hole Bílka, čtyři minut před koncem základní hrací doby potom zápas obracel Veselý.

Do posledního utkání proti Liberci nastoupily České Budějovice v sestavě: Turek - Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, Mucha, Gřegořek, od 21. navíc Frolo - Kůrka, Huml, Veselý - Bílek, Šimánek, Duda - Gulaš, Mertl, Hřebejk - Melichárek, Vak, Hudec

Mladá Boleslav jela základní část uzavřít na led Karlových Varů, kde jí bohužel utekl začátek utkání. Po 15 minutách Středočeši totiž prohrávali 0:3. Postupné snížení nejprve Nouzy a poté Boháče nestačilo ani na vyrovnání, svěřenci trenéra Šindela totiž inkasovali ve třetí třetině počtvrté a prohráli tak 2:4.

Do posledního utkání proti Karlovým Varům nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Schnabel, Jindra, Mocek, Bauer - Nouza, Král, Handlovský - Gajovský, Boháč, Vrbata D. - Padělek, Sýkora, Pšurný - Kazionov, Benda, Rod

Co se týče vzájemné bilance, tak ta mluví poměrně jasně pro Mladou Boleslav. Ze čtyř střetů si totiž odnesla tři vítězství. Prohrála pouze v rámci 24. kola 2:4, předtím ale zvítězila 4:2 a stejné skóre svítilo i v dalším společném zápase. Poslední vítězství si hráči Bruslařského klubu připsali teprve nedávno, v 50. kole porazili Budějovice díky parádnímu obratu v posledních minutách 5:3.