BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři s dorostem znají své soupeře pro play-off!

22. 2. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po posledním – 46. kole juniorské a dorostenecké extraligy je rozhodnuto o soupeřích, kteří se postaví do cesty BK Mladá Boleslav. Starší junioři se pod velením Luďka Bukače ml. porvou o postup do další části s Havířovem. Dorost pod taktovkou Pavla Arnošta bude měřit síly s Českými Budějovicemi.

Junioři

Junioři začnou vyřazovací část sezóny proti Havířovu, který rozhodl o svém devátém místě porážkou Šumperku 2:9. S boleslavským týmem má shodný počet bodů, díky lepšímu skóre jsou na osmé pozici Středočeši. V základní části nasbíral nejvíce kanadských bodů Anatolij Protasenja (28+14), je zároveň nejlepším střelcem týmu. Nejpilnějším nahrávačem je Jan Maruna (12+20). Brankářská dvojice Metoděj Vašut a Jan Strmeň je velmi vyrovnaná, oba odchytali téměř stejné množství minut, o procento lepší úspěšnost zákroků má Vašut (91,86).

Rozpis zápasů 1. kola play-off JUNIORŮ:

středa 25. února v Havířově,
pátek 27. února od 13:00 hodin v Mladé Boleslavi (velká hala),
sobota 28. února od 12:30 hodin v Mladé Boleslavi (velká hala), pokud dojde na třetí zápas.

Dorost

Dorost je v tabulce po základní části sedmý, desátý Mountfield, se kterým se utká, má o dvanáct bodů méně než Boleslavští. Nejproduktivnějším hráčem Jihočechů je po základní části Michal Švihálek (22+19), dlužen mu nezůstává Adam Přibyl (19+19). Jasnou jedničkou v bráně je Ondřej Bláha (úsp. 91,18%).

Rozpis zápasů 1. kola play-off DOROSTU:

čtvrtek 26. února v Českých Budějovicích,
sobota 28. února od 12:30 hodin v Mladé Boleslavi (malá hala),
neděle 1. března od 12:00 hodin v Mladé Boleslavi (malá hala), pokud dojde na třetí zápas.

Přijďte mladoboleslavskou mládež povzbudit ve vyřazovacích bojích!