BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav potřebuje bodovat - podaří se to proti Jihočechům?

1. 3. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Vyřazovací boje se lámou ve své první čtvrtině, a tak zatímco minulý týden zajížděla Mladá Boleslav na jih Čech, v úterý 3. března naopak přivítá tým HC MOUNTFIELD na svém domácím ledě Metrostav Arény. Proti českobudějovickému celku se zatím v play-out dařilo Boleslavi nejvíc, a tak nezbývá než doufat, že tomu tak bude i v tomto utkání, které začíná v obvyklých 17:30. Nesmíme zapomenout připomenout on-line přenos a také mbradio.cz.

Z dosavadních tří odehraných zápasů play-out Jihočeši vytěžili zatím čtyři body. V rámci těchto utkání se nejvíce dařilo Michalu Hudcovi, který má na svém kontě jednu branku a dvě asistence. Tibor Melichárek vstřelil dva góly a Milan Toman má dvě asistence. Na rozdíl od konce základní části dostává v brance opět prostor Roman Turek, který odchytal první dva zápasy a do třetího proti Kladnu naskočil po odehraných 18 minutách, kdy vystřídal Kováře.

Po prohře z prvního kola play-out, kdy Mountfield prohrál s Mladou Boleslaví na samostatné nájezdy, hostili Jihočeši na svém ledě tým Znojma. Ten taky, byť poněkud těsně, porazili. Dlouho totiž byli Českobudějovičtí tím, kdo se na svého soupeře dotahoval. V 50. minutě ale pak přišel definitivní obrat a tři body pro hráče Mountfieldu.

Naopak v prvním zápase venku Budějovice poměrně propadly na Kladně – hlavně tedy v první třetině, kdy si nechaly od domácího týmu nasázet tři branky, které Kováře vyhnaly z klece. Výměna gólmanů Jihočechy motivovala natolik, že se jim podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Pak ale stačila jediná chyba a Kladno znovu vedlo o dva góly. Konečný stav tak vyzněl 4:2 pro domácí.

Do posledního utkání proti Kladnu nastoupily České Budějovice v sestavě: Kovář (18. Turek) - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Bílek - Ferebauer, Mertl, Hřebejk – Rezek

Mladá Boleslav potřebovala v nedělním utkání bodovat na ledě Znojma a zároveň se tiše modlila, aby Kladno neporazilo Budějovice. Nestalo se ale ani jedno. Středočeši sice dělali na Moravě, co se dalo, nakonec ale nevybojovali ani jediný bod. Na úvodní branku z 18. minuty sice nalezli bleskovou odpověď, ve druhé dvacetiminutovce ale znovu dvakrát inkasovali. Snížení ze začátku závěrečného dějství z celkového pohledu nakonec znamenalo jen estetickou úpravu konečného skóre.

Do posledního utkání proti Znojmu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Novák, Bauer, Mocek, Schnabel, Moravec, Zíb, Brňák - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Sýkora, Benda - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, Vrbata, Pšurný