BK MLADÁ BOLESLAV

Hráči cítili důležitost zápasu, tvrdí Jaromír Šindel

3. 3. 2009
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. - Ačkoli hokejisté Mladé Boleslavi zápas s Českými Budějovicemi vyhráli, rozdíl mezi nejbližším konkurentem se nijak nezmenšil. Úterní utkání bylo hodně nervózní a do poslední třetiny otevřené. O vítězství Boleslavských 2:0 rozhodla mimo jiné i letos celkem nevídaná disciplinovanost, nucený pobyt na trestné lavici absolvovali domácí hráči pouze třikrát. "Hráči zřejmě cítili důležitost zápasu a fauly prostě nedělali," říká trenér Středočechů Jaromír Šindel.

Do hodnocení zápasu se jako první pustil trenér poražených Jihočechů Jan Tlačil a byl velice stručný. "Zápas se pro nás vyvíjel nepříznivě, inkasovali jsme rychle první branku a hráči nebojovali a nepracovali tak, jak jsme se připravovali. Výsledek je takový, jaký vidíte," shrnul vývoj utkání z pohledu českobudějovického Mountfieldu a gratuloval soupeři k vítězství.

O poznání spokojenější mohl být mladoboleslavský kouč Jaromír Šindel, jenž předeslal, že si jeho mužstvo na Mountfield věří. "Přijel soupeř, na kterého se nám výjimečně daří a sebevědomí hráčů bylo vidět od začátku. Bohužel, opět jsme nedodrželi to, co jsme hráli na začátku zápasu a ten pak začal být strašně nervózní a plný chyb. Naštěstí jsme dnes byli šťastnější a z těch chyb jsme neinkasovali a nakonec tam ten druhý gól padnul," zhodnotil průběh zápasu.

Kromě toho přisoudil nesmírnou důležitost nadcházejícímu duelu s Kladnem, kam Bruslařský klub zavítá v pátek. "Uvidíme, jak to bude vypadat na Kladně. Musíme se na zápas připravit, myslím si, že páteční utkání bude v mnoha směrech rozhodující." Na otázku, zda vedlo k úspěchu to, že jeho svěřenci dokázali udržet nervy na uzdě a nenechali se často vylučovat, odpovídá kladně, jedinou výtku však měl vůči Tomášovi Sýkorovi. "Až na Sýkoru, který si trest tradičně neodpustil, byla disciplinovanost určitě klíčem k úspěchu. Dneska hráči zřejmě nějak cítili tu důležitost zápasu a zbytečných faulů se vyvarovali," dodává.

Závěrem se ještě vrátil k utkání ve Znojmě a stížnosti na rozhodčího Radka Husičku. "V zápase se Znojmem byl počet vyloučených hodně velký, my podali protest a vetovali jsme rozhodčího Husičku pro zbytek sezóny. Shledali jsme dvanáct až patnáct z našeho pohledu podstatně špatně posouzených zákroků, máme je na videu a uvidíme jak se k tomu předseda komise rozhodčích pan Halas vyjádří," uzavírá.