BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub je týmem roku 2008!

11. 3. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ve středu 11. března proběhlo v prostorách Muzea Škoda Auto slavnostní vyhlášení ankety "Nejlepší sportovci Mladoboleslavska za rok 2008", kterou již tradičně vyhlašuje Boleslavský deník. Bruslařský klub v něm zaznamenal dosud nevídaný úspěch – zvítězil v kategorii kolektivů! V kategorii jednotlivců bodoval i kapitán Richard Král, který se umístil na páté pozici. Krajánkem roku se stal Radim Vrbata.

Bruslařský klub tak díky skvělé sezoně 2007/2008 završené postupem do O2 extraligy po několika letech sesadil ze zlaté příčky FK Mladá Boleslav, který skončil na druhé pozici. Ocenění za Bruslařský klub převzal generální manažer Cyril Suk a samozřejmě neunikl nejen gratulacím, ale také několika zvídavým otázkám.

Jedna z nich se pochopitelně týkala současného stavu, v jakém se klub nachází v rámci play-out. "Nepřestávám věřit, že se baráži vyhneme," prohlásil Cyrik Suk. "A pokud by tomu tak nebylo, jsem přesvědčen o tom, že extraligu zachráníme!"

Mezi desítku nejlepších vyhlašovaných jednotlivců se zaslouženě probojoval i mladoboleslavský kapitán Richard Král. Za svých 36 v loňské sezoně vstřelených gólů se umístil v polovině, tedy na pátém místě! Ani on se nevyhnul několika dotazům na svou osobu. Kromě toho, že ani on neopomněl zdůraznit, že "stačí vyhrát ještě pár zápasů a baráž Bruslařskému klubu nehrozí", musel odpovídat i na otázku, jakou představu má o svém dalším hokejovém působení.

"Pokud bude mít klub zájem, tak bych rád využil opci, kterou tu mám. Chtěl bych za Mladou Boleslav hrát i příští rok – ať už bude extraligová nebo, kdyby to náhodou nevyšlo, prvoligová."

Boleslavský hokej zaznamenal ještě jeden úspěch, tentokrát v kategorii "Krajánek." V ní se na první pozici umístil Radim Vrbata.