BK MLADÁ BOLESLAV

Teď se musíme připravit na baráž, abychom ji v pohodě zvládli, přeje si David Vrbata

17. 3. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Rychle zapomenout a oklepat se z neúspěchu v play-out. To si teď musí přát hokejisté Mladé Boleslavi. Přestože je ve skupině o udržení čekají ještě dva zápasy, ten domácí úterní s Českými Budějovicemi (1:2) rozhodl, že bude muset Bruslařský klub obhajovat extraligovou příslušnost v baráži. “Teď už se na to musíme začít připravovat, abychom baráž bez problémů zvládli,“ hlásí David Vrbata (na snímku), útočník BK Mladá Boleslav.

Mladoboleslavským sice vyšel samotný úvod duelu s Mountfieldem, už v páté minutě s dávkou štěstí otevřel skóre Tomáš Nouza, ale poté jako kdyby vyklidili pole. Jihočeši se snadno dostávali do nebezpečných přečíslení a jedno z nich ještě v první třetině využili k vyrovnání. “Šli jsme do toho s tím, abychom urvali tři body a měli šanci hrát o 13. místo, ale bohužel to nevyšlo. Soupeř jel snad třikrát 2 na 1, což by se rozhodně nemělo stávat,“ řekl smutným hlasem David Vrbata.

Prohra mrzí nejen kvůli předzápasové barážové hrozbě v případě nulového zisku, ale také z pohledu, že Bruslařskému klubu se během sezony právě na Mountfield dařilo vůbec nejvíc. Šest výher hovoří za vše. “Měli jsme s nimi výbornou bilanci, ale dneska nám to vrátili,“ doplňuje pětadvacetiletý forvard, který se vrátil do rodného klubu teprve v průběhu sezony ze slovenského Zvolena.

Před nevyzpytatelným bojem s vítězem první ligy čeká Středočechy ještě dva zápasy v rámci play-out. “Jestli budeme šetřit síly, to nevím. Záleží to na trenérech. Ale určitě je aspoň trochu pošetříme, protože v baráži budou potřeba,“ připouští David Vrbata.

Finálová série play-off první ligy se po úterku stěhuje do Ústí nad Labem za nerozhodného stavu 2:2 a právě Severočechy by odchovanec boleslavského hokeje viděl v baráži raději. “Všichni víme, jaké fanoušky má Kometa, takže z mého pohledu by pro nás bylo lepší Ústí,“ prozrazuje. “Finále však nesleduju. Tohle mají na starosti trenéři. Ti nám řeknou, jakou týmy předvádějí hru a co by na ně mělo platit. Já jsem se soustředil na naše zápasy.“

O poslední příčce BK Mladá Boleslav v premiérové sezoně v nejvyšší soutěži pochopitelně nerozhodly jen poslední zápasy. Co podle Davida Vrbaty stálo celkově za neúspěchem? “Největší slabinou bylo, že se hodně zápasů prohrálo o gól. Tím se ztratilo dost bodů. A taky nás trápilo neproměňování šancí. Proti Budějovicím to bylo vidět. Prohráli jsme 1:2 a na jeden vstřelený gól se těžko vyhrává.“

Samotné play-out pak bylo už hodně nervózní. “Každý zápas jsme chtěli vyhrát, abychom se vyhnuli baráži, takže tlak musel cítit každý hráč. Je to pro nás škoda,“ dodavá závěrem.