BK MLADÁ BOLESLAV

Na poslední venkovní zápas v rámci play-out jede Boleslav na Kladno

19. 3. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po minulé sérii zápasů bojů o udržení je jasné, že Mladá Boleslav se baráži už nevyhne, ještě jí ale zbývají dohrát poslední dva zápasy play-out. Za tím prvním vyjedou boleslavští hokejisté v pátek 20. března na led týmu HC GEUS OKNA Kladno. Také z tohoto utkání, které začíná v obvyklých 17:30, bude připraven textový on-line přenos.

Dle týmových statistik se z kladenských řad nejvíce daří známé dvojici Patera – Procházka. Prvně jmenovaný nasbíral nejvíce asistencí, druhý zase nejvíce gólů. Všechna dosavadní utkání play-out přitom stabilně odchytal Miroslav Kopřiva.

Kladenské už nemusí trápit hrozba baráže. Tuto skutečnost si Okenáři vysloužili svým zatím posledním utkáním, v němž podlehli Znojemským Orlům v prodloužení. Zápas se Znojmem byl přitom dlouho nemastný neslaný, první gól padl dokonce až ve 23. minutě. Remíza ale překročila základních šedesát minut a konečné rozdělení bodů dopomohlo oběma týmům k pro ně šťastnému konci, protože Boleslav prohrála s Českými Budějovicemi.

Do posledního utkání proti Znojmu nastoupilo Kladno v sestavě: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský, Vladimír Kameš, Valský - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, František Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Polanský, Stieler, Eberle

Boleslavští v závislosti na výsledku zápasu Znojma s Kladnem potřebovali nutně bodovat. České Budějovice jim ale vrátily porážku, kterých během sezony utrpěly od Boleslavi hned několik, v nejméně vhodnou dobu. Středočeši prohráli 1:2, jediný gól domácích vsítil Nouza.

Do posledního utkání proti Českým Budějovicím nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Mocek, Bauer - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, Vrbata, Benda - Kazionov, Sýkora, Pšurný

Bilance Boleslavi s Kladnem není v rámci play-out zrovna nejlepší. Dvakrát vybojovali hráči Bruslařského klubu bod z prodloužení, jednou potom odcházeli z ledu s prázdnou úplně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav