BK MLADÁ BOLESLAV

Souboj hráčů: Michal Důras vs. Zbyněk Sklenička

30. 3. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Také ve druhém barážovém střetnutí BK Mladá Boleslav – HC Slovan Ústečtí Lvi (2:1 pp.) se redakce bkboleslav.cz detailněji zaměřila na jednoho hráče z každého týmu. Cílem pozorování tentokrát byli domácí Michal Důras a ústecký Zbyněk Sklenička. A vzhledem k tomu, že boleslavský forvard byl střelcem obou gólů Bruslařského klubu, zatímco Sklenička se příliš nepředvedl, rozhodnutí o pomyslném vítězi souboje bylo jednoznačné.

Michal Důras

Góly: 2

Asistence: 0

Trestné minuty: 4

+/- bodování: +1

Střely: 9

Dobré přihrávky: 15

Špatné přihrávky: 2

Michal Důras nastoupil od začátku tradičně na levém křídle druhé formace společně s Danielem Boháčem a Tomášem Klimentou. A nelze konstatovat jinak, než že to byla ze strany explzeňského útočníka opravdu jízda. Důras totiž byl na ledě u všeho důležitého.

Zápas pro něj sice neodstartoval nejlépe, už v páté minutě při svém druhém střídání usedl na trestnou lavici, zato vstup do druhé třetiny si lépe představit nemohl. Po střele Boháče a zákroku Salfického se k němu ve 24. minutě odrazil puk a elegantní kličkou otevřel skóre. Hostujícího gólmana prověřoval i nadále. Deset minut po úvodní trefě se v útočném pásmu pohledně uvolnil přes Pojkara, ale Salfický si s následnou střelou poradil betonem.

Hned po 40 odehraných vteřinách ve třetí třetině mohl přidat z brejku druhý gól. Dostal se do přečíslení 2 na 1 se Zíbem, ale další vzájemný souboj útočníka s gólmanem vyhrál Salfický. Ve 48. minutě byl Důras také u trefy Ústeckých, ale do závěrečných minut ho to nepoznamenalo. Spíš naopak. Dál bojoval a necelou minutu a půl před koncem prodloužení přidal i rozhodující trefu. Po nejisté rozehrávce Salfického se dostal na pravé straně k puku, obešel obránce Zemana a ještě zvládl zakončit mezi brankářovy betony. Co víc si mohl přát.

Zbyněk Sklenička

Góly: 0

Asistence: 0

Trestné minuty: 0

+/- bodování: 0

Střely: 1

Dobré přihrávky: 8

Špatné přihrávky: 1

Zbyňku Skleničkovi se oproti svému protihráči z pomyslného vzájemného souboje příliš nedařilo. Vytáhlý útočník sice odstartoval zápas v elitní ústecké útočné formaci společně s Mikulíkem a Heřmanem, ale sám Sklenička dlouho nebyl vidět. Výrazněji o sobě dal vědět prakticky až v 53. minutě, kdy se výborně proháčkoval středním pásmem přes tři hráče až do útočné třetiny, ale následná střela Heřmana si za záda gólmana Schwarze cestu nenašla.

Sedmadvacetiletý útočník svedl nespočet tvrdých soubojů u mantinelu, úspěšně si vedl při bránění v oslabení, ale od člena první lajny Ústeckých Lvů by přeci jen člověk mohl očekávat víc.

Verdikt

Není co řešit. Michal Důras vstřelil oba góly svého týmu, a tak snad ani není třeba připomínat, jakým dílem se přičinil k výhře Mladé Boleslavi.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav