BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav chce potvrdit dobrou venkovní bilanci, Ústí zase tu svou domácí

2. 4. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Po dvoudenní přestávce se znovu rozjede barážový boj. Ve čtvrtek se však oproti úvodním dvěma kláním mezi Mladou Boleslaví a ústeckým Slovanem poprvé představí týmy na severu Čech, tedy v domácím prostředí Lvů. Bruslařský klub se bude pokoušet od 18 hodin o navýšení barážového vedení. Bitvu o třetí výhru sledujte prostřednictvím tradičního on-line přenosu. Přímý přenos navíc připravuje i mbradio.cz.

Že to však nebude nic lehkého, to snad musí být jasné všem. Nedělní premiérovou výhru Boleslavští definitivně potvrdili dvěma góly až v závěrečných třech minutách a o den později se radovali dokonce až v prodloužení. “Prohráváme 0:2 a teď jsme na tahu my, abychom domácí zápasy vyhráli a sérii zremizovali,“ řekl ústecký lodivod Miloslav Hořava ve středečním rozhovoru pro iDNES.cz.

Podobně hovořil už po pondělím utkání gólman vítěze první ligy Dušan Salfický: "Doufám, že to zvládneme jako ve finále s Brnem. Teď jsme se vlastně dostali do role Komety. Venku jsme dvakrát neuspěli, musíme vyhrát doma.“ Z pohledu statistik by to pro Ústí neměl být problém. Vždyť Severočeši doma ve vyřazovacích bojích prohráli jen jednou.

Ale pozor! Také Boleslavští mohou reálně pomýšlet na výhru v Ústí. Vždyť venku si drží po celou sezonu výbornou bilanci. V extraligové tabulce venkovních zápasů obsadili osmé místo a další čtyři výhry z šesti možných si na ledě soupeřů připsali v play-out. “Venku hrajeme možná ještě o něco líp než doma, ale i tak musíme jet do Ústí s pokorou,“ potvrdil Michal Důras, útočník BK Mladá Boleslav.

Ambice a předpoklady vyhrát tedy mají oba týmy. Ústí může případnou výhrou zdramatizovat baráž, Bruslařský klub se naopak může výrazně přiblížit k záchraně. Na konci se však může radovat jen jeden. Kdo to bude?