BK MLADÁ BOLESLAV

Robert Schnabel: Věděli jsme, že tohle může být nejdůležitější utkání baráže

2. 4. 2009
Autor: Michal Miškovský
Ú s t í n. L. – Až na závěrečnou desetiminutovku bylo třetí barážové utkání jednoznačné. Hokejisté Mladé Boleslavi jasně ovládli dění na ústeckém ledě a zaslouženě zvítězili 3:1. Severočeši se dostali do hry právě až ve zmíněných posledních deseti minutách po snížení Pavla Janků. “Nebyla to žádná pohoda. Nakonec ještě nebylo jasný, jak to dopadne,“ připustil Robert Schnabel (na snímku), řízný bek Bruslařského klubu.

Do utkání vstupovali Boleslavští s myšlenkami, že třetí výhra by tým Jaromíra Šindela výrazně přiblížila setrvání v nejvyšší soutěži. “Sice jsme vedli v sérii 2:0, ale věděli jsme, že po zápasech v Ústí už to mohlo být 2:2. Tím pádem mohl být tenhle duel jedním z nejdůležitějších,“ soudí Robert Schnabel.

Od domácích se logicky očekával úvodní tlak a velká snaha o to dobytí Schwarzovy branky co nejdřív, ale nic takového se nekonalo. Byla to Mladá Boleslav, která vlétla do zápasu a už v první třetině odskočila do dvougólového vedení. Když pak navíc po polovině prostřední dvacetiminutovky zvýšil na 3:0 Král, zdálo se, že není co řešit. “Opticky jsme byli lepší, ale Ústí si taky vytvořilo několik šancí,“ ctil soupeřovu kvalitu urostlý obránce Bruslařského klubu.

Úplně jednoznačná záležitost to však nakonec nebyla. Ústečtí v polovině třetího dějství snížili na 1:3 a vycítili šanci. “Vypadalo to, že jsme usnuli na vavřínech, nechali jsme soupeře zkorigovat a ten se dostal do hry. Byli jsme si toho vědomi a snažili jsme se udržet to dvougólové vedení,“ řekl Robert Schnabel.

Stav 3:1 z pohledu hostí se Středočechům podařilo udržet, a to i přesto, že právě Schnabel dvakrát v závěru putoval na trestnou lavici. “Věřil jsem klukům, že to zvládnou,“ dodal s úsměvem.