BK MLADÁ BOLESLAV

Generální manažer Cyril Suk: Radim Vrbata se obětoval pro tým a patří mu velký dík!

4. 4. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Na hodnocení a analyzování nováčkovské sezony v extralize bude mít vedení Bruslařského klubu jistě nyní dostatečný prostor, ale už po pátečním rozhodujícím utkání baráže se o hlavních okamžicích sezony rozpovídal v rozhovoru pro webové stránky klubu generální manažer BK Mladá Boleslav Cyril Suk (na snímku).

Generální manažer klubu úvodem zmínil dvě hlavní nástrahy, které se v průběhu sezony postavily proti extraligovému nováčkovi a které museli Středočeši překonat. “Za tu první nástrahu považuji nováčkovskou daň, která se projevila v úvodu sezony smolnými prohrami o gól a zbytečnou nedisciplinovaností,“ soudí.

Když už se Mladá Boleslav oklepala ze zbytečných ztrát bodů, potkal ji v polovině ledna druhý nepříjemný okamžik. “Budějovice nám nějakým stylem vzaly Jana Cháberu a Marka Posmyka, přestože oba vůbec nepotřebovaly. Jan Chábera obratem zamířil jinam a Marek Posmyk v podstatě nehrál. V tom byl jednoznačný záměr poškodit nás,“ říká otevřeně Cyril Suk.

Na “kauzu Chábera“ muselo boleslavské vedení reagovat, a to příchodem jiného brankáře. Ze zámoří se vrátil do mateřského klubu Marek Schwarz. “Výborně zachytal v baráži! Ukázalo se to jako velmi dobrý tah,“ pochvaluje si angažování třiadvacetiletého gólmana.

Ještě před sporem s Českými Budějovicemi převzal místo hlavního trenéra dosavadní sportovní ředitel Jaromír Šindel. “Doplnění trenérského týmu o třetího kouče se ukázalo jako správné. Jeden z trenérů vždycky mohl sledovat i soupeře,“ připomíná Cyril Suk prosincové změny v hierarchii na střídačce Bruslařského klubu. Velkým krédem mladoboleslavského týmu pak bylo podle bývalého vynikajícího deblisty prostředí uvnitř týmu. “Po celou dobu sezony jsme se snažili mít dobrou atmosféru v týmu a hráče, kteří dokážou utvořit týmového ducha. I proto jsme se v extralize udrželi! Hráči se tu cítili dobře, chtěli za Boleslav bojovat, všichni jsou spokojení a chtějí tu dál hrát,“ prozrazuje.

Generální manažer neopomněl ani na nečekaný lednový trejd “3 za 1“, kdy výměnou za Radima Vrbatu zamířili z Liberce do Mladé Boleslavi Tomáš Klimenta, Lukáš Zíb a Jiří Moravec. “Radim se obětoval pro tým. Chtěl hrát doma, ale po dohodě s majitelem klubu Janem Plachým se rozhodl pro nejvýhodnější volbu, která by pomohla týmu. Domluvilo se, že bude lepší, když půjde do Liberce a my za něj dostaneme tři hráče,“ uvádí.

“Bylo to dělané i s výhledem na možnou baráž, aby se nestalo, že Radima nějaký soupeř zraní. Tři hráči byli více potřeba než on a Radimovi za to patří velký dík!“ dodává závěrem Cyril Suk.