BK MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté mají v úvodu herní přípravy širší kádr, za týden se vrátí do normální podoby

20. 7. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – S širším kádrem, než který se připravoval během letního drilu, vstoupili boleslavští hokejisté do herní fáze přípravy. Nechyběli už Richard Král a Michal Macho, kteří se doposud připravovali individuálně, z Jihlavy dorazila dvojice Milan Řehoř – Libor Bezděk, trenéři zkouší také slovenského mladíka Petera Novajovského a k dispozici mají ještě navrch trio juniorů. Sečteno a podtrženo, s Bruslařským klubem vyjeli v pondělním dopoledni na led více než tři desítky hokejistů.

“Trénuje s námi nyní asi o osm hráčů víc než během suché přípravy, ale příští týden se to zase srovná a kádr bude tak, jak byl. Nejde přímo o změny v kádru,“ vysvětlil sportovní manažer Luděk Bukač.

První trénink očima trenéra Vladimíra Čermáka

“Při prvním tréninku jsme se soustředili především na herní činnost jednotlivců, aby se do toho po čase znovu dostali. Od začátku už ale bylo vidět, že i přes pauzu je práce s holí u některých hráčů lepší, a to díky několika tréninkům na ledě, které jsme absolvovali během suché přípravy. Od úterý trénujeme dvoufázově a příští týden už jsou na programu první přípravné zápasy.“

Jak jsme již informovali dříve, Mladá Boleslav získala na střídavý start jihlavského gólmana Milana Řehoře. Po dohodě mezi kluby se nyní připravuje se středočeským týmem a spolu s ním i jeho spoluhráč z Dukly Libor Bezděk. “Jihlava nám odsouhlasila, že s námi může týden trénovat. Také v jeho případě se chceme dohodnout na střídavém startu,“ doplnil Luděk Bukač.

Mladoboleslavští trenéři budou ve stejně dlouhém období sledovat také Petera Novajovského, slovenského reprezentanta do dvaceti let. “Od příštího pondělí zřejmě půjde do Vrchlabí,“ řekl sportovní manažer BK Mladá Boleslav.

“Týden budou s áčkem trénovat také junioři Martin Belay, Lukáš Krejčík a Lukáš Vrba,“ vyjmenoval Luděk Bukač.

“Za prvé jde o to, aby ti kluci dostali motivaci, že šance dostat se do “A“ týmu tady je. Za druhé nám během dvoufázových tréninků budou doplňovat skupiny tak, aby v obou byly tři formace,“ dodal na téma juniorů hlavní trenér Vladimír Čermák.

Na gólmanském postu mají Boleslavští momentálně k dispozici hned čtveřici hráčů. Vedle Marka Schwarze, Martina Hrubého a výše zmíněného Milana Řehoře totiž Mladá Boleslav projevila zájem také o Michala Valenta. “Je tady, ale uvidíme, jak situace dopadne. Myslím si, že tento týden se věc vyřeší,“ soudí Luděk Bukač.