BK MLADÁ BOLESLAV

První prověrku obstará středočeské derby s Benátkami nad Jizerou

27. 7. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Po čtyřech měsících se půjde v Mladé Boleslavi zase na hokej! Poprvé od březnové baráže o extraligu vyjedou hráči Bruslařského klubu k zápasu na led Metrostav Arény. Série přípravných utkání před sezonou 2009/2010 odstartuje v úterý 28. července v 17:30 středočeským soubojem s Benátkami nad Jizerou. A hokejová porce to bude na úvod opravdu vydatná. Vždyť se bude hrát čtyři čtvrtiny!

Přestože jde “jen“ o přátelské utkání, samotný duel může mít zvláštní příchuť hned pro několik benáteckých hráčů. Obránce Václav Drábek je v nedalekých Benátkách na hostování právě z Mladé Boleslavi, další bek Jozef Lukáč působil v týmu Bruslařského klubu v postupové sezoně 2007/2008 a krátce se mihl v boleslavské dresu i loni.

Postup s mladoboleslavskou juniorkou do extraligy zažil v sezoně 2006/2007 Martin Tondr a podobně je na tom i Filip Bílek, další bývalý junior Mladé Boleslavi, který rovněž bojuje o místo v kádru loňského prvoligového nováčka.

Mladoboleslavské prostředí dobře zná i útočník Petr Jaroš. Zdejší rodák působil ve známém městě v sezonách 2004/2005 a 2005/2006 a o místo v sestavě se krátce ucházel i v ročníku 2007/2008. Po následných působeních v běloruském Žlobinu a finském druholigovém Kiekko-Vantaa zakotvil právě v Benátkách nad Jizerou.

Na boleslavské straně se na utkání těší hlavní trenér Vladimír Čermák, který od listopadu loňského roku trénoval právě Benátecké a dovedl je překvapivě až do čtvrtfinále play-off první ligy. “Rád se setkám s klukama, které jsem loni trénoval,“ přiznal již dříve. “Ale myslím si, že to bude jako každý jiný přípravný zápas. Půjde nám o to, abychom našli ideální sestavu, s kterou následně vstoupíme do sezony.“

Vzájemný duel vítá i Čermákův nástupce na benátecké střídačce Milan Černý: “Změřit síly s extraligovým klubem, v tomto případě s Boleslaví, je pro nás bezvadné.“

Jak jsme již informovali v minulém týdnu, utkání se bude hrát na čtyři čtvrtiny. Důvod je jednoznačný: oba týmy mají k dispozici v úvodu herní přípravy široké kádry. “Jde o to, abychom vyzkoušeli co nejvíce hráčů,“ potvrzuje Vladimír Čermák.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav