BK MLADÁ BOLESLAV

Utkání splnilo svůj účel, shodli se oba trenéři

28. 7. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po prvním přípravném utkání na novou sezónu mezi domácím BK Mladá Boleslav a Benátkami nad Jizerou se do hodnocení utkání pustili trenéři obou mužstev. Volili podobná slova. Ačkoli výsledek zápasu vyzněl jasně pro boleslavský tým (5:1), benátečtí hokejisté byli pro domácí silným soupeřem. Zvláštní příchuť mělo utkání pro trenéra Mladé Boleslavi Vladimíra Čermáka (na snímku), který v minulé sezóně v Benátkách úspěšně působil.

S prvním přípravným utkáním byl spokojený. “Byl to první přípravný zápas, do kterého jsme šli z plného tréninku. Myslím, že to splnilo očekávání, některé hráče jsme viděli poprvé v utkání,“ řekl po zápase. “S asistenty jsme si udělali obrázek a budeme podle toho sestavovat mužstvo. Navážeme na trénink, abychom odstraňovali chyby, které se v zápase objevovaly,“ naznačil, že je před týmem stále velký kus práce.

Jeho protějšek, trenér Benátek Milan Černý, bral prohru jako cennou zkušenost. “Byl to pro nás první přípravný zápas, na který jsme se těšili. Rádi jsme hráli s extraligovým týmem,“ začal. “Samozřejmě bychom s ním raději hráli později, až budeme mít nějaký kádr vybraný. Ne když máme sedm útoků, a teprve z toho budeme vybírat a skládat mužstvo, to je škoda,“ litoval.

“Ale každé takovéhle šance si vážíme a z mého pohledu to určitě splnilo účel,“ naopak ocenil. “Ukázalo nám to některé věci, na kterých je potřeba pracovat,“ také zdůraznil, že i v Benátkách se bude ještě pilovat. “Na druhou stranu jsem celkem spokojený s tím, že hrajeme jiným způsobem než se hrálo loni. Odlišně, neříkám lépe! Hráči to celkem vstřebávali, v některých fázích jsme nehráli vůbec špatně,“ hovořil docela spokojeně. “Ale nelíbil se mi ten konec,“ přiznal na závěr.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav