BK MLADÁ BOLESLAV

První dvě třetiny jsme byli pasivní, uznal Jiří Šejba

30. 7. 2009
Autor: Michal Miškovský
P l z e ň – Na úterní vítězství nad Benátkami nad Jizerou (5:1) sice boleslavští hokejisté ve čtvrtečním duelu v Plzni (1:4) nenavázali, i přesto je však asistent trenéra Jiří Šejba (na snímku) s utkáním jako takovým relativně spokojený. Vždyť herní příprava je teprve na svém počátku a výsledky jdou minimálně nyní trochu stranou. “Bylo to klasické přípravné utkání. Chtěli jsme si vyzkoušet některé kluky. Třeba Řehoře s Bezděkem z Jihlavy tu máme jen do konce týdne, pak se vrací do Dukly. Tohle byl poslední zápas, do kterého nastoupili,“ připomněl.

Boleslavští brzy vedli, už v osmé minutě otevřel skóre Bahenský, jenže domácí ještě do první přestávky vyrovnali a ve druhé třetině třemi góly upravili stav na 4:1. “První dvě třetiny jsme hráli víc pasivně. Soupeř měl spoustu šancí a několikrát nás podržel Marek Schwarz,“ uvedl Jiří Šejba.

Třetí dvacetiminutovka už poté změnu skóre nepřinesla. “Museli jsme změnit taktiku. V poslední třetině bylo znát, že jsme začali hrát více aktivněji,“ doplnil.

Oproti prvnímu přípravnému utkání s Benátkami nad Jizerou nastoupil kapitán Richard Král a mladoboleslavský dres poprvé oblékl také další zkušený útočník Michal Sup. Někteří jiní naopak chyběli. “Zranil se nám Žabka a problémy měl trochu i Handlovský, takže jsme ho do Plzně nebrali,“ prozradil asistent trenéra BK Mladá Boleslav.

Ani jedno utkání pak neodehrálo útočné trio zotavující se po zranění, tedy David Vrbata, Tomáš Nouza a Peter Fabuš. “Jejich stav se den ode dne lepší a myslím si, že zapojit by se mohli už do zápasů v příštím týdnu,“ dodal závěrem Jiří Šejba.

Další přípravné utkání mladoboleslavských hokejistů už bude pohárové. Středočeši zahájí Tipsport Hockey Cup v úterý v repríze baráže proti Ústeckým Lvům. Utkání startuje v Metrostav Aréně tradičně v 17:30.