BK MLADÁ BOLESLAV

Letní pohár pokračuje, Boleslav jede na led Litvínova

5. 8. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Z úvodního utkání letního turnaje Tipsport Hockey Cup Boleslavští nevyšli vítězně, s Ústím nad Labem prohráli těsně 4:5. To je ale už dávno zapomenuto, před Středočechy totiž stojí další zápas. Tentokrát jim bude soupeřem Litvínov, kam ve čtvrtek 6. srpna zajíždějí. Utkání s dalším členem skupiny B začíná v 17:30.

Hokejisté Litvínova se po konci loňské základní části mohli těšit z umístění "na bedně", skončili totiž třetí. Pak ovšem ve čtvrtfinále narazili na – v té době ještě budoucího – mistra republiky a jejich cesta do výšin velice rychle skončila. Karlovým Varům podlehli v nejkratším možném čase; prohráli 0:4 na zápasy.

Severočeši nepatří mezi kluby, které se rozhodly udělat přes léto v kabině vítr. Odešlo jen několik hráčů a ještě méně jich přišlo. Do odchodů tak patří například Milan Vobořil (Ústí nad Labem), Martin Walter (Německo) nebo třeba Zdeněk Bahenský, který v současnosti obléká dres Mladé Boleslavi. Své působiště změnil také asistent trenéra Petr Rosol, který teď stojí na lavičce Ústeckých Lvů v roli hlavního kouče.

Tabulka příchodů čítá vlastně jen dvě jména – šanci předvést se v o stupínek vyšší soutěži dostal obránce Martin Tůma z Ústí. Druhé jméno pak patří do kategorie realizačního týmu, Petra Rosola totiž na postu asistenta hlavního kouče vystřídal Jiří Kučera. Také můžeme zmínit, že po dost nejisté situaci Jiřího Šlégra, který se ke konci loňské sezony dostal do zdravotních problémů, by měl tento obránce dál pokračovat a aktivně hrát.

Zatímco Boleslavští za sebou mají včetně minulého utkání Tipsport Cupu už tři přípravná utkání a plně zbrojí na to čtvrté, na Litvínov čeká teprve druhé. Svůj první zápas Litvínovští odehráli proti Liberci na ledě Děčína, kam si dva celky nejvyšší české hokejové soutěže tento druholigový tým pozval, aby tak oslavil 60 let historie hokeje ve svém městě. Zápas skončil nerozhodně 2:2 (za Litvínov se trefili Kubinčák a Černý).

Trenéra mladoboleslavských hráčů Vladimíra Čermáka po prohře s Ústím zamrzelo, že jeho tým v domácím zápase inkasoval pět gólů. "Nad tím se musíme zamyslet," podotkl. "Po celou dobu utkání jsme byli aktivnější a měli více ze hry, přesto jsme zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce." Nezbývá tedy nic jiného než počkat si, jak to bude s Boleslaví vypadat na ledě Litvínova.