BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Šejba: Inkasované branky pramení z individuálních chyb

6. 8. 2009
Autor: Michal Miškovský
L i t v í n o v – Na nedostatek práce se svým týmem si trenéři Mladé Boleslavi rozhodně před ostrým startem v extralize stěžovat nemohou. Ukázal to i čtvrteční pohárový zápas v Litvínově. Tým se sice střelecky dokázal velice slušně prosadit, čtyři góly na venkovní půdě je výborná bilance, ale tu prozatím kazí horší počínání defenzivy. Středočeši podobně jako v předešlém domácím duelu s Ústím nad Labem inkasovali pětkrát. “Organizace obrany musí být lepší,“ je jasné Jiřímu Šejbovi (na snímku), asistentovi BK Mladá Boleslav.

“Měli jsme velice dobrý vstup do utkání a podařilo se nám brzy vstřelit branku, ale během pěti minut jsme poté inkasovali tři góly. Ve druhé třetině jsme měli určité šance ke skórování, ale bohužel jsme dostali zase branku. Naštěstí se nám podařilo snížit na 2:4. Poslední třetinu jsme vyhráli 2:1, což je největší pozitivum zápasu. Dokázali jsme se zvednout,“ komentuje úvodem samotný průběh duelu.

Jak nastoupil tým v Litvínově

Schwarz (41. Hrubý)

Jiruš, Duben

Kasík, Čížek

Bauer, Jindra

Gajovský, Král, Handlovský

Macho, Pabiška, Sup

Bahenský, Sýkora, Boháč

Loskot, Vrbata, Kotrba

V sestavě Mladé Boleslavi se poprvé od operace ramene objevil David Vrbata. “Herní výpadek na něm byl vidět, ale on musí především lépe číst hru. Jeho pohyb je jinak dobrý a má i kvalitní zakončení,“ podotýká Jiří Šejba na adresu šestadvacetiletého útočníka.

Podobně jako v úterním střetnutí s Ústeckými Lvy, i tentokrát se v brance Bruslařského klubu vystřídali dva brankáři. Vedle Marka Schwarze se však v boleslavské svatyni objevil místo Romana Willa, který odchytal poslední třetinu proti Ústí, Martin Hrubý, další talentovaný brankář středočeského klubu. “Byli jsme s Márou (Schwarzem) domluvení, že si vždycky zachytá dvě třetiny. Will totiž odjíždí na sraz osmnáctky, takže bylo potřeba ho vyzkoušet a podobně je na tom Hrubý. I v jeho případě jsme potřebovali, aby si sáhl na puk v zápase,“ vysvětluje asistent hlavního kouče Čermáka.

Trenéři zatím nemohou být příliš spokojeni s defenzivou. Tým totiž podruhé za sebou inkasoval pět branek. “Většinou to pramení z osobních individuálních chyb. Ku příkladu v tomhle utkání jsme byli u hráče, ale najednou jsme na něj zapomněli. Dále je potřeba si vyčistit prostor před brankou a v těchto směrech se musíme hodně zlepšit,“ připouští.

“Chtěli bychom na tom zapracovat v příštím týdnu, kdy hrajeme až ve čtvrtek. Šance si vytvářet umíme, ale pak v útoku propadneme, soupeř jde do přečíslení a skóruje,“ dodává Jiří Šejba k aktuálnímu problému.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav