BK MLADÁ BOLESLAV

Soustředili jsme se na obranu, řekl k utkání s Libercem Vladimír Čermák

15. 8. 2009
Autor: Jitka Čechová
L i b e r e c – Boleslavští hokejisté za sebou mají poslední utkání Tipsport Hockey Cupu, o kterém zároveň mohou prohlásit, že je jejich první vítězné. Na ledě Liberce se jim od počátku dařilo, v průběhu zápasu dokázali soupeři odskočit až na rozdíl čtyř gólů. "V ten moment už bylo utkání vlastně rozhodnuté," řekl po zápase trenér Mladé Boleslavi Vladimír Čermák (na snímku).

Svěřenci trenéra Čermáka do zápasu nastoupili v plné parádě, a tak toho hlavní kouč neměl v pozápasovém hodnocení mnoho, co by jim mohl vytknout. "Předvedli jsme opravdu dobrý a zodpovědný vstup do utkání, hráči plnili předsevzetí, která jsme si před zápasem dali. Povedlo se nám odskočení na čtyři góly, kdy se dalo už prakticky říct, že je utkání rozhodnuto," shrnul Vladimír Čermák.

Pro boleslavské hokejisty byl zápas v Liberci tím prvním (a také posledním), který v rámci letošního Tipsport Hockey Cupu vyhráli. Proč to tentokrát šlo tak hladce a předtím ne? "V minulých utkáních jsme prohrávali často jen o gól," vzpomněl lodivod Středočechů. "Dokázali jsme sice dát hodně branek, ale ještě víc jsme jich pustili… Proto jsme se tentokrát soustředili hlavně na obranu."

V tomhle směru se nakonec ale jeden problém vyskytl. Deset mladoboleslavských hráčů totiž usedlo během šedesáti minut na trestnou lavici. "Těch vyloučení bylo na můj vkus skutečně hodně. Ale nerad bych se vyjadřoval i k výkonu pana rozhodčího," řekl Čermák.

První vítězné přípravné utkání Mladé Boleslavi bylo to s Benátkami nad Jizerou, které úzce spolupracují s Libercem, to druhé bylo potom s Libercem samotným. A s oběma těmito kluby zase ještě v nedávné době spolupracoval Vladimír Čermák. Jakou příchuť pro něj tudíž toto vítězství mělo? "V Liberci jsem spoustu kluků hokejově vychoval. V dorostu, v juniorech… Pokud zrovna proti Liberci nehraju, tak mu rozhodně fandím," přiznává boleslavský kouč.

Na závěr jsme se ještě zeptali na něco málo o současné sestavě kádru. "Do zápasu proti Liberci nastoupil poprvé Tomáš Nouza. Jsme rádi, že se to obešlo bez komplikací, že nepřišel k žádnému úrazu. Poprvé také chytal Michal Valent, s nímž je zatím ještě všechno v jednání."

Trochu nepříjemně potom zápas skončil pro Michala Macha, který sice obětavě padl do střely, odnesl to ale odjezdem do nemocnice. "Ano, Michal jel do nemocnice na rentgen. Měli jsme podezření, jestli nemá zlomenou lícní kost."