BK MLADÁ BOLESLAV

Zdeněk Bahenský: Ještě nejde do tuhého, zatím se jen zkouší

18. 8. 2009
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. - Boleslavští hokejisté po povedeném závěru Tipsport Cupu na ledě Liberce podlehli doma Českým Budějovicím 2:5. Ze sedmi přípravných duelů je to tak už pátá prohra. "O výsledky teď ale tolik nejde, tyhle zápasy jsou spíše o sehrávání a zkoušení různých variací sestavy," prohlašuje třiadvacetiletý útočník Zdeněk Bahenský, kterému se osobně zatím poměrně daří.

Jestliže mladoboleslavskému mužstvu se v přípravě výsledkově příliš nedaří, Bahenský osobně si stěžovat nemusí. V sedmi zápasech posbíral sedm kanadských bodů za tři góly a čtyři asistence, obzvlášť dobře si na ledě rozumí s Danielem Boháčem. Oba se dohromady postarali o sedm branek a jejich souhra zatím funguje dokonale. "Opravdu jsme si sedli a zatím se nám daří," potvrzuje Bahenský. "Můžu jen doufat, že nám to minimálně takhle půjde i dál,“ dodává.

Mladá Boleslav má na tento týden v plánu hned dvě utkání s Českými Budějovicemi. To první, na vlastním ledě, má už za sebou a bohužel jej prohrála. "Dneska jsme nejspíš málo bruslili, i trenéři nám říkali, že ve hře bylo hrozně málo pohybu," hledal Bahenský příčinu prohry.

"Nicméně jsou to pořád jen přípravná utkání, kdy se zkouší různé variace pětek a sestava se pořád ještě dost točí," dodává jedním dechem. "Snad se nám to povede dát do konce přípravy dohromady a začneme hrát pořádné zápasy," věří Bahenský.

Kromě toho už vyhlíží i pokračování dvojdílného souboje s Českými Budějovicemi, které se kvapem blíží. Boleslavští totiž na jich Čech zamíří už tento pátek. "Přestože jsou to jen přípravné zápasy, tak každý chce vyhrát. Musíme se pokusit hrát líp než dneska, poučit se z chyb a soupeři porážku vrátit. Budeme se snažit udělat co nejlepší výsledek," prozradil plány a cíle pro nadcházející střetnutí.

Vzhledem k tomu, jak se střelecky úspěšně jeví Zdeněk Bahenský v přípravě, nemohli jsme si na závěr odpustit otázku, zda už taky v tomhle směru uvažuje o sezoně? Má nějakou metu, které by rád dosáhl? "Nemám tušení," odpověděl se smíchem. "To se takhle teď vůbec nedá říct," krčil s rameny.