BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav jede k dalšímu utkání do Pardubic

24. 8. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Boleslav vstupuje do poslední třetiny přípravných zápasů a trenér Čermák tak má ještě čtyři zápasy na to, aby vyladil sestavu pro nový ročník hokejové extraligy. V úterý 25. srpna zajíždějí boleslavští hokejisté na led dalšího špičkového českého klubu, hostit je totiž bude HC Eaton Pardubice. Boleslavští se budou snažit navázat na výhru v Českých Budějovicích z minulého týdne, utkání na východě Čech začíná v 18:00 hodin.

Pardubickým se v loňské sezóně dařilo, v základní části nasbírali jen o tři body méně než pražská Slavia, a tak jim v tabulce příslušela druhá příčka. Jenže hořké zklamání přišlo pro mistra z roku 2005 už ve čtvrtfinále, když je vyřadila Plzeň 4:3 na zápasy.

V pardubickém kádru došlo k zajímavým změnám. Kádr opustili Lukáš Radil, Jan Buchtele, Tomáš Kaut, Filip Stoklasa, Marek Drtina a gólman Filip Landsman – všichni tito hráči zamířili do Chrudimi. Dále pardubický dres svlékli Petr Čáslava (Timra IK Red Eagles – SWE), Vladislav Koutský (kterému byla aktuálně rozvázána smlouva ve finské Lappeenrantě), Jan Snopek (HC Mountfield) a Martin Lojek (Třinec).

Do města perníků za hokejem naopak přišli Rastislav Špirko (Ústí) a Václav Kočí (Ml. Boleslav). Zdaleka nejzajímavější událostí v klubu je návrat hokejové legendy – brankáře Dominika Haška. Na lavičce také nově Václavu Sýkorovi asistuje Jan Votruba, který přišel z Ústí nad Labem.

Počítáme-li do přípravných utkání také letní turnaje, z dosavadních osmi utkání se Východočeši radovali pětkrát (Kladno, Vrchlabí, Jihlava, HC Ambri-Piotta, HC Servette Ženeva), dvakrát prohráli v základní hrací době (HC Fribourg–Gottéron, Kladno) a jednou po samostatných nájezdech (Slavia Praha).

V posledním přípravném utkání podlehli Pardubice na Kladně 2:3. Boleslavští se naopak v posledním zápase radovali, když oplatili Budějovicím domácí porážku 2:5 a na jihu Čech zvítězili 5:3.