BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se zlepšit v disciplíně, tuší Jiří Šejba

3. 9. 2009
Autor: Štěpán Tomš
K l a d n o – Posledním zápasem na Kladně pro boleslavské hokejisty skončila příprava na nový ročník extraligy, který startuje už za méně než týden. V prohraném utkání na Kladně Boleslavi nevyšla především závěrečná část, ve které v oslabení inkasovala a na vyrovnání se už nezmohla. Výkon Boleslavi zhodnotil po zápase asistent trenéra Jiří Šejba (na snímku). “Bylo to dobré utkání, ale prohráli jsme si ho v poslední třetině,“ měl jasno.

“Nechali jsme se zbytečně vyloučit, navíc Kladno přesilovky hraje dobře, tam ten zásah rozhodl,“ mluví právě o třetí brance Kladenských, která byla nakonec vítězná.

O sestavě mají už trenéři celkem jasné představy. “Ještě jsme to dneska malinko pozměnili. Dá se říct, že změny výkonu prospěly. I obránce jsme trošku prohodili a bylo to znát,“ hodnotil úpravy v sestavě jako povedený tah.

I množství přípravných zápasů byl pro tým dostatečný. Celkem jich Boleslavští i s Tipsport Cupem absolvovali dvanáct. “Myslím, že je to tak akorát. Jde hlavně o to, poznat, co v těch hráčích je, vyzkoušet různé varianty sestavy. A když to nejde, v dalším zápase zkusíte něco jiného.“

Boleslavská hra však často trpí nedisciplinovaností hráčů. “V tomto směru se musíme zlepšit, protože vyloučených hráčů bylo někdy až příliš,“ přiznal. “Do půlky utkání jsme měli tři vyloučení, to bylo - dá se říct - v pořádku. Ale v poslední třetině jsme měli čtyři. To znamená, že většina z poslední dvacetiminutovky se odehrála v naší třetině. A z toho právě pramení i to, že jsme prohráli,“ uzavřel své hodnocení.