BK MLADÁ BOLESLAV

První utkání bylo nervózní, shodli se trenéři

9. 9. 2009
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté vykročili do nové sezóny vítězně. Doma dokázali porazit liberecké Bílé Tygry 2:1, i když museli obracet nepříznivý stav. Hostům totiž ve vlastním oslabení vystřelil vedení Bartovič, ale Nouza se Sýkorou zvládli nepříznivý vývoj otočit. Po zápase hodnotili na tiskové konferenci utkání zástupci obou týmů. Boleslavský lodivod Vladimír Čermák (na snímku) byl s body spokojen. "Poznamenalo nás hlavně zbytečné vylučování,“ také si posteskl.

“První utkání bylo z obou stran nervózní,“ pokračoval v hodnocení Vladimír Čermák. “Poznamenalo nás ve hře hlavně zbytečné vylučování. Pouštěli jsme soupeře do brejků, hráče jsme na to ale upozorňovali,“ vytkl chyby svému týmu, který z jedné takové situace inkasoval úvodní gól. “Jsem rád, že jsme dali o gól víc a zvrátili jsme utkání na svou stranu,“ dokončil své myšlenky.

Za liberecký tábor zhodnotil utkání asistent trenéra Filip Pešán. “Utkání poznamenal fakt, že se jednalo o první utkání v sezóně, oba mančafty byly velmi nervózní,“ zpozoroval nejistotu na obou stranách. “Hrál se férový a urputný hokej. Bohužel naše malá produktivita byla jedním z důvodů, proč jsme nedokázali bodovat,“ viděl příčinu v mizerné gólové statistice Liberce.

“Neproměnili jsme přesilovku 5 na 3, to se v hokeji neodpouští,“ pokračoval. “V závěru jsme neudrželi tu beztrestnost a dali jsme soupeři šanci, aby výsledek ubránil,“ mluví o třetí dvacetiminutovce, ve které se Tygrům dlouho dařilo hrát čistě – bez faulů. “Blahopřeji soupeři ke třem bodům,“ sportovně uzavřel své hodnocení.