BK MLADÁ BOLESLAV

Ve druhém kole zajíždí Boleslav na led Zlína

10. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladá Boleslav za sebou má povedený vstup do nového ročníku, v rámci prvního kola vyhrála na domácím kluzišti 2:1 nad Libercem. Protože se ale soukolí O2 extraligy už naplno roztáčí, další zápas čeká hráče Bruslařského klubu hned v pátek 11. září, kdy jim soupeřem bude tým PSG Zlín. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

Zlínští skončili po loňské základní části na páté pozici, což jim umožnilo bezproblémový postup rovnou do play-off. Jejich naděje pak ale ve čtvrtfinále poměrně rychle a nekompromisně utnula Sparta, která vyhrála 4:1 na zápasy. A tak se Moravané museli s ročníkem 2008/2009 rozloučit.

Tamější vedení ale muselo být se sezonou pravděpodobně relativně spokojené, protože se ve Zlíně přes léto neudálo v kabině žádné velké zemětřesení. Natrvalo v klubu skončil pouze útočník Dušan Andrašovský, který se vydal do Švýcarska. Jinak můžeme zmínit třeba gólmana Radovala Biegla, který je na hostování ve Vrchlabí, nebo dvojčata Pšurných, kteří hrají v Ústí nad Labem.

Na druhou stranu Zlín posílil o Petera Siváka a především ostrostřelce Michala Důrase, kterého mohou fanoušci Středočechů znát i z Mladé Boleslavi, a kterému se zatím ve Zlíně daří.

Zlínští odehráli během letní přípravy dohromady třináct přípravných zápasů, z nichž si jich šest mohou poznamenat jako vítězné. Z toho jsou ovšem jenom dvě výhry proti extraligovému mančaftu. Dále Moravané šestkrát prohráli a jednou remízovali. Krom českého poháru Tipsport Hockey Cup se navíc zúčastnili jakéhosi malého "turné" po Slovensku zvané RONA Cup Trenčín.

Se Zlínem sice Boleslavští v létě tu čest neměli, určitě ale musíme zmínit vzájemnou bilanci z loňské sezony. A ta hovoří o chlup lépe pro Mladou Boleslav. V prvním vzájemném střetu sice Zlínu podlehla 2:5, následovaly ale tvrdé odplaty 7:2 a 3:1. Ve čtvrtém utkání zvítězil Zlín 4:3 po samostatných nájezdech.

PSG Zlín zajížděl v prvním kole na led Pardubic. Asi nemusíme připomínat, že se na tento duel upíralo asi víc zraků, než bývá obvyklé, protože v brance Perníkářů stanul po dlouhé době Dominik Hašek. Zlínští to ale zvládli velice slušným způsobem, vyhráli totiž 2:1 po samostatných nájezdech a domů si tak odvezli dva body. Skóre sice v 9. minutě otevíral pardubický Sýkora, Zlín ovšem zachraňoval před polovinou zápasu i v penaltách Důras.

Do posledního zápasu proti Pardubicím nastoupil Zlín v sestavě: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Záhorovský, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Köhler - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, Čech

Mladé Boleslavi se povedl slibný vstup do sezony, v úvodním kole porazila na domácím ledě Liberec 2:1. Výsledek je to sice vyrovnaný a faktem také zůstává, že Středočeši jedinou branku inkasovali v době, kdy hráli přesilovku, jinak si ale dokázali pohlídat klíčové okamžiky a svému prvnímu zápasu v ročníku 2009/2010 dát nálepku vítězný. Za Bruslařský klub se trefili Nouza a Sýkora.

Do posledního zápasu proti Liberci nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho