BK MLADÁ BOLESLAV

V úterý na zbrusu nový led úřadujícího mistra!

14. 9. 2009
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Kolečka extraligového soukolí se netrpělivě točí dál a před námi je už v pořadí čtvrté kolo. Na Mladou Boleslav přitom čeká dle loňských výsledků velice těžký soupeř, v úterý 15. září totiž zajíždí do Karlových Varů. Středočeši na první vítězství na ledě soupeře zatím čekají, možná to ale vyjde právě v zápase s Energií, který začíná v 18 hodin.

Karlovarští hokejisté i jejich fanoušci mohou loňskou sezonu považovat za bezchybnou. Se svojí, nyní už bývalou, halou v Dolní Kamenné se rozloučili více než důstojně. I když do play-off postoupili z posledního možného místa (tedy ze šesté pozice), aniž by byli nuceni hrát předkolo, prošli nakonec všemi nástrahami vyřazovacích bojů, načež po šesti finálových zápasech slavili vítězství nad Slavií, které tak oplatili finálovou porážku z ročníku 2007/2008.

Stejně jako Energie vyměnila svou Plechárnu za zbrusu novou halu, bylo nutné provést nějaké ty změny i v konkrétním složení kádru. Karlovarský dres tak svlékli, a už se jej v příští sezoně nechystají obléknout, například útočníci Vítězslav Bílek a Milan Procházka, beci Jiří Hanzlík, Miroslav Duben (v současnosti BK Mladá Boleslav), Petr Mudroch a Josef Řezníček, který se rozhodl ukončit svou aktivní hokejovou kariéru.

Nováčkem v klubu je Václav Pletka, coby jediný příchozí útočník, obranné řady pak vyztužili Ján Mucha z Budějovic, David Hájek z Kladna a Martin Parýzek, který zkoušel své štěstí v Kanadě. Z hostování v Mladé Boleslavi se do Varů vrátil Tomáš Brňák.

Energie odehrála přes léto celkem dvanáct přípravných utkání a to včetně Tipsport Hockey Cupu a turnaje zvaný Kolin Cup, který absolvovala rovnou pod švýcarskými Alpami. V polovině duelů ze zmíněných dvanácti Karlovarští měřili své síly s extraligovými celky. Z toho porazili Liberec (4:2), Plzeň (4:3sn), Litvínov (6:2) a dvakrát i Mladou Boleslav (6:4 a 4:2). Prohrála pouze v druhém utkání s Plzní a to až na samostatné nájezdy 2:3.

Krom již zmíněné letní bilance mezi Středočechy a Karlovými Vary můžeme vzpomenout i na výsledky loňských vzájemných střetů, o které se dá říct, že je poměrně vyrovnaná. Dvě vítězství patří Mladé Boleslavi (4:3 po samostatných nájezdech a 3:2 po prodloužení) a dvě zase Energii (3:2 po prodloužení a 4:2).

Západočeši jsou zatím po třech odehraných kolech s počtem pěti bodů na osmé pozici v tabulce. V prvním kole porazili Kladno 5:3, ve druhém podlehli Slavii 1:4 a v době, kdy Boleslav doma hostila Třinec, válčili Energetici v Pardubicích, za což nakonec získali dva body za nájezdy. Určitou zajímavostí přitom možná je, že zatímco Vary dvakrát vyhráli venku, doma zatím na výhru čekají.

Bodově nejlépe je na tom momentálně Marek Melenovský (2+2) a Václav Pletka (1+2). Všechna tři utkání odchytala karlovarská jednička Lukáš Mensator.

Do posledního zápasu proti Pardubicím nastoupily Karlovy Vary v sestavě: Mensator - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek, Brňák, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Haščák, Pech, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič

Bruslařský klub už dvakrát vyhrál na domácím ledě, na body z venkovního kluziště zatím čeká. To právě tvoří určitý kontrast s faktem, že Energie zatím nebodovala doma. V zatím posledním zápase proti Třinci se dvěma góly blýskl boleslavský kapitán Král, na konečných 3:1 pak upravoval Boháč. Středočechy ovšem podle slov trenérů i hráčů trápí disciplína.

Do posledního zápasu proti Třinci nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Schwarz – Frolo, Jiruš, Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra – Bahenský, Vrbata, Handlovský – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Ferebauer, Macho