BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub získal tři hráče na střídavý start a Fina Lehikoinena

27. 9. 2009
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Vedení BK Mladá Boleslav musí řešit nepříjemné zdravotní trable některých hráčů týmu. Před pátečním utkání v Litvínově viróza vyřadila ze hry Josefa Jindru, Valdemara Jiruše, Lukáše Handlovského a Nikolu Gajovského a Marka Schwarze (poslední tři jmenovaní jsou již na soupisce pro utkání proti Mountfieldu). Nyní nemůže nastoupit ze stejného důvodu také Michal Macho a Zdeněk Bahenský kvůli trestu ve hře, který v pátek inkasoval od hlavního sudího. Díky vstřícnosti ústeckého generálního manažera Roberta Kysely získal Bruslařský klub na střídavý start obránce Romana Němečka a útočníky Martina Šagáta a Roka Pajiče. Zítra navíc přiletí finský obránce Esa Lehikoinen, s nímž Středočeši podepíšou smlouvu do konce sezony.

“Vážíme si kroku Roberta Kysely, který souhlasil s měsíčním střídavým startem tří hráčů Ústí nad Labem. Jelikož je náš kádr poměrně úzký, musíme na současnou situaci reagovat a s BK Mladá Boleslav podepíše smlouvu finský obránce Esa Lehikoinen. Rozhodli jsme se pro něho proto, že bude finančně pasovat do našeho konceptu a zároveň jde o kvalitního beka. Věřím, že bude moci nastoupit už v úterním utkání,“ uvedl sportovní manažer BK Mladá Boleslav Luděk Bukač.

Třiadvacetiletý bek Esa Lehikoinen prošel mládežnickými soutěžemi v rodném Joenssu. Před sezonou 2006/2007 zamířil do známějšího klubu Lukko Rauma, za který odehrál dvě kompletní sezony v nejvyšší finské SM-Lize.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav